RECENZIJA: Gwen Stefani - "This Is What The Truth Feels Like"

© Publicitātes foto

No labas rokgrupas «No Doubt» līderes Gvena Stefanī kļuvusi par ierindas popdziedātāju, kas lielāko popularitāti gūst no skandāliem bulvārpresē saistībā ar šķiršanos no kādreiz ne mazāk slavenās rokgrupas «Bush» vokālista Gevina Rosdeila – gadās arī tā.

Iepriekšējais Gvenas soloalbums «The Sweet Escape» nāca klajā pirms desmit gadiem, taču diez vai tāpēc klausītāji pēc viņas noilgojušies tā, ka iebalsojuši Amerikas topa pirmajā vietā – pie vainas droši vien ir jau minētie asarainie privātās dzīves stāsti. Lai gan – nē, gan jau mūzika... Albumā iekļauto dziesmu tekstos var atrast daudz ko no Gvenas pašreizējo izjūtu gammas – šķiršanās, jaunas attiecības, jauna dzīve utt., savukārt muzikāli te savu veiksmīgo ķepu uzlicis producents Gregs Kērstins, kuram bieži sanācis no nekurienes izvilkt pat krietni bezcerīgākus projektus. Nostrādāts perfekti, spožs ietinamais papīriņš nezināma satura konfektei.

PAR. Laba un kvalitatīva popmūzika. Interesanta ir dziesma «Where Would i Be?», kurā iestarpināti hiphopa ritmi gluži kā Madonnas komnpozīcijās. Pati labākā gan ir albuma noslēdzošā dziesma «Loveable» (tā gan nav visās šī CD versijās) – tā tiešām varētu kļūt par hitu.

PRET. Prasti, nekā te nav. Netērējiet savu laiku šo te visu klausoties. «No mežonīgas panku meitenes ar rozā matiem deviņdesmitajos, kas plosījās uz skatuves līdz spēku izsīkumam, līdz plastiskās ķirurģijas brīnumiem un žūrijai TV šovā pagājuši 20 gadi. Pankroks palicis pagātnē, bet tagadni veido mūzikas bizness. Ar to arī viss pateikts,» kolēģis Jānis Žilde portālā «TVNet» uzrakstījis tik precīzi, ka būtu grēks kaut ko vēl piebilst.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.