VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo uzņēmēju Lindu Abu Meri

© F64

Kādreizējā aizsardzības un iekšlietu ministre, tagad viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Abu Meri »Vakara Ziņām« atklāj tās desmit lietas un izjūtas, kas visspilgtāk raksturo viņas personību.

Otrās mājas

«Darbavieta «Hotel Roma». Pavadu tur daudz laika, gan ikdienā, gan brīvdienās. Veidoju to mājīgu, lai pašai patīk, tad arī viesi būs priecīgi. Bieži šeit uzņemu arī draugus un ar prieku organizēju viņiem ballītes.»

Svētki

«Dzīvoju ar apziņu, ka dzīve ir jāsvin. Katrus svētkus svinam, sagādājam prieku sev tuvajiem un arī draugiem. Vienalga, vai svētki ir divatā vai lielākā pulciņā, man patīk, ka ir pārsteigumi, skaisti tērpi un svētku sajūta. Svētkus var radīt jebkurā vietā, svarīgi tikai gribēt.»

Mājas sajūta

«Vislabākā sajūta ir atgriezties mājās, kur vakaros sapulcējas visa ģimene. Aizverot ārdurvis, iestājas miers un drošības sajūta. Kamīns gan pagaidām ir tikai laukos, bet mums noteikti kādreiz būs māja, kur visiem pulcēties pie kamīna.»

Lauki

«Tā ir vieta, par kuru sapņoju garajos ziemas vakaros, kad mūsu Vecpiebalgas «Salnēni» guļ ziemas miegā un iebraukt tur var tikai ar traktoru. Vieta, kur vasarās pulcējas ģimene un draugi. Vieta, kur vecumdienās ceram pieskatīt savus mazbērnus un sagaidīt bērnus garās kopīgās brīvdienās.»

Atmiņas

«Šī ir manas nu jau lielās meitas Helēnas pirmā kleitiņa. Man svarīga, jo vienmēr atgādina par to, kā kļuvu par mammu. Būt mammai ir vissvarīgākais dzīvē. Glabāju šo kleitiņu, lai atdotu mazmeitiņai, kad man tāda būs.»

Politika

«Par laimi, pagātnes formā. Bet bez tās es nebūtu tā, kas esmu. Politika deva pamatīgu rūdījumu, pieredzi, izturību, spēju novērtēt cilvēkus.»

Fotogrāfijā Linda Abu Meri toreiz kā iekšlietu ministre ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. «Devāmies helikopterā inspekcijas braucienā virs plūdu skartajām teritorijām. Dombrovskis joprojām ir viens no retajiem cilvēkiem politikā, kuru ļoti cienu un augstu vērtēju.»

Teniss

«Ļoti patīk spēlēt tenisu, daru to regulāri, un tas ir laiks tikai man, protams, kopā ar tenisa partneri. Šajā foto kopā ar žurnāla «Klubs» redaktoru Aivaru Pastalnieku, ar kuru ik pa laikam spēlējam tenisu. Man vēl daudz jāmācās, lai sasniegtu viņa līmeni, bet tenisā, tāpat kā daudz kur citur, svarīgi būt līdzās kādam stiprākam, ir iespēja augt un tiekties pēc augstākiem sasniegumiem.»

Laimīgi bērni

«Foto no šī gada marta brīvdienām Apvienotajos Arābu Emirātos ar mūsu bērniem. Man kā jebkurai mammai ir svarīgi, lai bērni ir veseli, paēduši, priecīgi un laimīgi. Tad arī man sirds mierīga un varu domāt par savām lietām. Ja kādam no viņiem kas neveicas vai sāp sirsniņa, nevaru sakoncentrēties ikdienai. Parasti raudu līdzi.»

Mīlestība

«Šī ir fotogrāfija no mūsu kāzu dienas, kur katrs no sevis ko piezīmēja vai pierakstīja klāt. Bez mīlestības es noteikti nevarētu dzīvot. Man ir svarīgi just, ka mani mīl, svarīgi, ka man to saka, un svarīgi pašai to izrādīt otram cilvēkam. Par laimi, šī nepieciešamība tieši tādā pašā apmērā piemīt arī manam vīram [politiķis un gastroenterologs Hosams Abu Meri], tāpēc abi saņemam to, kas mums nepieciešams,» atklāj Linda Abu Meri.

«Apzināti ar vīru atrodam laiku būt divatā. Parasti ceļojumos. Tas dod brīvības izjūtu, kad esam prom no ikdienas pienākumiem un atbildības. Tad es mierīgu sirdi varu atļauties selfijus, kādus vēlos, šķobīties, cik vēlos, jo svarīgi amati vairs nenosaka robežas, kā uzvesties. Kā vēlos, tā uzvedos un esmu par to priecīga.»

Draugi

«Bez draugiem nepaiet neviena diena. Ir svarīgi just un zināt, ka man viņi ir. Ja ne blakus, tad virtuāli vai domās. Šī ir fotogrāfija no Hosama 40 gadu jubilejas svētkiem, kur pie galda ir tikai neliela daļa mūsu draugu. Priecājos, ka visam draugu pulciņam pie viena garā galda vietas būtu par maz.».



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais