RECENZIJA: Obscura - "Akroasis"

© Publicitātes foto

Jau rīt, 12. aprīlī, klubā «Melnā piektdiena» būs interesants koncerts, kurā galvenās personas būs projekts «Death DTA» - tas tiek pieteikts kā «nāves» metāla pamatlicēju «Death» gaitu turpinātājs, spēlē šīs slavenās komandas labākās dziesmas, tikai, protams, bez paša grupas līdera Čaka Šuldinera, kurš aizgājis aizsaulē ar smadzeņu audzēju.

No pazīstamākajiem «Death» dalībniekiem gan šajā brigādē manāms tikai basģitārists Stīvs DiDžiordžio, bet labi – par to citreiz. Šajā koncertā iesildītāju statusā būs mūsu pašu «tehniķi» no «Neglected Fields», kā arī grupa «Obscurus», kura relatīvi nesen izdevusi savu ceturto studijas albumu, tātad viņiem būs jaunumi, ko pavēstīt no skatuves. Tā ir vācu grupa, pastāv no 2002. gada, spēlē «technical death metal» ar filozofisku tēmu apspēlēšanu tekstos. Grupas līderis ir 30 gadus vecais ģitārists un multiinstrumentālists Štefens Kummers (paralēli viņš muzucē arī blekmetāla grupā «Thulcandra»). Landshutiešu apvienības nosaukums radies iedvesmojoties no «Gorguts» albuma «Obscura», savukārt atpazīstamība lielākoties gūta koncertējot ar lielāka vai mazāka mēroga pasaules metālmūzikas zvaigznēm. Viņu studijas darbi līdz šim diez ko augstu nav kotējušies un, šķiet, arī jaunais gadarabs to nedarīs.

PAR. Kopā ar «Neglected Fields» šie vācieši uz skatuves varētu izskatīties diezgan labi – abas blices propagandē progresīvi tehnisko «nāvinieciņu» mūzikas sadaļu. Ja par albumā iekļauto skaņu materiālu, tad varen laba sanākusi dziesma «The Monist», ieteicama ir arī «The Sepiroth».

PRET. Kaut kā derētu uz šo grupu 12. aprīļa koncertā netrāpīt – nāvīgi garlaicīga. «Obscura» piedāvātās tehniskās pasāžas, protams, ir instrumentāli spēcīgas, taču tajās atrast kaut ko interesantu un uzmanību piesaistošu ir Sīzifa cienīgs darbs. Ieteicams «metālistiem», kuri mokās ar bezmiegu.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.