Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Māra Ošuroka, vienīgā latviete astroloģe, kas apmeklēja Kirkorova pirmizrādi Kremlī

© Māras Ošurokas privātais arhīvs

Pagājušonedēļ Rīgā ar grandiozo šovprogrammu «Es», kas radīta sadarbībā ar pasaulslaveno «Cirque du Soleil» režisoru Franko Dragoni, viesojās Krievijas populārais dziedātājs Filips Kirkorovs. Teju uz visiem Kirkorova jaunās turnejas koncertiem bijusi arī Latvijā populārā astroloģe Māra Ošuroka. Viņa kā astroloģe un žurnāliste darbojas arī starptautiskā masu medija «World Podium.ru» radošajā komandā, uzņemot video un fotogrāfijas gan koncertos, gan citos saviesīgos pasākumos.

– Filipa Kirkorova jaunās koncertprogrammas pirmizrāde notika Maskavā, Kremlī. Tas noteikti bija ļoti kvalitatīvs un profesionāls šovs, ko varējāt vērot gan no aizkulisēm, gan arī skatītāju rindām?

– Es darbojos «World Podium.ru» komandā, kas atspoguļo visus notikumus saistībā ar jauno Filipa Kirkorova un Franko Dragones šovu. Tādēļ šim šovam pievērsos jau no pašiem pirmsākumiem, kad tika radītas skatuves konstrukcijas un skatuves rekvizīti un sākās pirmie mēģinājumi slēgtās telpās, kur skatītāji nevarēja ielūkoties. Uz Kremlī notiekošo pirmizrādi biju uzaicināta gan es, gan mana meita. Varējām arī piedalīties mēģinājumos, filmēt un fotografēt visu procesu kā «World Podium.ru» žurnālistes. Pēc piecu dienu koncerta Kremlī Filips laukumā pie Kremļa veica tagad pasaulē tik populāro flešmobu. Uz to kuplā pulkā bija atnākuši Filipa talanta cienītāji. Viņa baleta grupa «Recital» rādīja priekšā kustības no jaunā šova, un visi klātesošie dejoja. Visu procesu filmēja Krievijas 1. kanāls, kā arī mūsu radošā grupa. Kāpēc tas viss šobrīd tiek dokumentēts? Tāpēc, ka Filipam nākamgad būs 50 gadu jubileja un par viņu tiek uzņemta dokumentāla filma, ko lielākoties uzņem Romāns Rodins, kas ir «World Podium.ru» galvenais vadītājs un mans priekšnieks, kā arī tiek rakstīta grāmata.

Filipa jaunais šovs ir radīts gadu pirms viņa apaļās jubilejas, jo tad arī šo nozīmīgo notikumu varēs iekļaut filmas kadros. Koncertturneju atklāja Kremlī ar pieciem koncertiem, un tūdaļ pēc tam dziedātājs devās uz Baltijas valstīm, kas viņam ir īpaši mīļas un tuvas. Koncertturneja ir izplānota ļoti plaša, bet jāņem vērā, ka smagās un lielās skatuves konstrukcijas ne visās koncertzālēs ir iespējams izvietot un ietilpināt. Tāpēc ir runa par lielām zālēm un arēnām. Rīgā vērošu jau šīs tūres astoto koncertu. Jāatzīst, ka zāles ir pilnas ar skatītājiem, pat neraugoties uz to, ka koncertu datumi tika pārcelti, jo no Baltkrievijas aizkavējās aparatūra. Viss aizkavējās par dienu, bet vienalga cilvēki bija stāvā sajūsmā, un neviens nebija kasē atdevis biļetes. Tik pilnas zāles reti kad ir redzētas citu mākslinieku koncertos.

Filipam ir ļoti piesātināts darba grafiks. Viņš pēc horoskopa ir vērsis, un, kā zināms, vēršiem piemīt ārkārtīgi lielas darbaspējas un viņi ir izturīgi. Nav brīnums, ka, izturot tādu slodzi, viņam ir mīnus 25 kilogrami. Viņš, protams, jau ir pieradis pie piesātināta grafika. Lai būtu labā formā, Filips itin nemaz nelieto alkoholu. Viņam ir specifiska ēdienkarte. Mēģina atteikties no kolas, kas ir viņa galvenais enerģijas avots. Viņš cenšas ierobežot tās lietošanu. Reizēm nesaprotu, kad viņš vispār guļ, jo naktīs viņš kaut ko strādā vai rosās pa sociālo tīklu «Instagram». Man šķiet, ka viņš ļoti uzlādējas no publikas, saņemot aplausus, ovācijas un ziedus.

No vienas koncertēšanas vietas uz otru dodas četras fūres ar koncerta tehniku. Uz skatuves uzstājas aptuveni 60 cilvēki, kuri mainās. Vēl turnejā dodas arī apkalpojošais personāls, ģērbēji, gludinātāji, cilvēki, kas pārdod dziedātāja radītās smaržas, aksesuārus un ierakstu albumus.

– Uz Kirkorova pirmizrādi bija sanācis viss Krievijas šovbiznesa zieds.

– Jā, ieskaitot arī Krievijas estrādes primadonnu Allu Pugačovu un viņas vīru Maksimu Galkinu. Filips ļoti, ļoti mīl savus bērnus, un uz pirmizrādi bija atnākuši arī viņa bērni – Alla Viktorija un Martins. Bērni arī iznāca pie tēta uz skatuves, lai pasniegtu tētim groziņu ar ziediem. Alla jau sāka skriet tētim pretī, un Martins pat netika līdzi. Filips pārstāja uzreiz dziedāt, piegāja pie bērniem, apkampa viņus un bučoja.

Meitiņa Alla Viktorija ir atvērtāka, jo pēc horoskopa ir Strēlnieciņš. Cik esmu pētījusi viņas horoskopu, viņa noteikti ies tēva pēdās. Martins ir Vēzītis, viņš ir kautrīgāks, un viņam ir svarīgi iejusties vidē.

Šo koncertprogrammu Filips ir veltījis saviem bērniem. Kāpēc tā? Domāju, ka nākotnē viņš pats to vēl pastāstīs. Šajā šovā Filips vēlējās parādīt savu īsto es, tāpēc arī šovam ir nosaukums «Es».

– Radies iespaids, ka dziedātājs ir gādīgs tētis, kas ne tikai uz koncertiem, bet arī ceļojumos un atpūtas braucienos vienmēr ņem līdzi savus bērnus.

– Jā, tas tiesa. Šogad viņš pirmo reizi savus bērnus vedīs uz Amerikas Disnejlendu, kas atrodas Orlando. Filipam arī pašam patīk visas atrakcijas, jo tā viņš gūst adrenalīnu. Kad viņš ir Amerikā, viņš dodas uz Disnejlendu un vizinās pa amerikāņu kalniņiem. Arī Jaltā, kur ir līdzīgas atrakcijas, viņš izmēģina dažādas ekstrēmas ūdens atrakcijas. Zinu, ka vienreiz trīs stundas pirms koncerta Filips izvizinājās un uzkrāja adrenalīnu. Protams, tas ir bīstami, bet viņam tas ir nepieciešams.

– Daudz tiek runāts par to, ka Kirkorovs savos koncertos dzied pie fonogrammas. Kā ir patiesībā?

– Nekā tamlīdzīga. Es patiešām esmu gan blakus viņam stāvējusi, gan abi kopā esam dziedājuši mikrofonā. Laikam jau māku atšķirt, vai ir skaņa vai fonogramma. Filips ir tikai cilvēks, un arī viņš kādreiz var saslimt vai viņam aizkrīt balss, taču tāpēc koncertus neatceļ. Bet tā ir bijusi viena reize, kad viņš bija saslimis, un no šīs vienas uzstāšanās arī sākās runas par fonogrammas izmantošanu. Nu nav tā! Viņš visu laiku dzied dzīvajā.

Filips uz skatuves strādā ar ļoti lielu atdevi. Tas nav tikai viņa maizes darbs, bet gan viņa dzīvesveids. Viņam ļoti patīk tas, ko viņš dara uz skatuves. Komanda, ar ko dziedātājs strādā kopā, viņu ciena. Daudzi no viņa radošās komandas ar Filipu ir kopā jau no skolas laikiem. Viņa paziņu loks ir gadiem nemainīgs. Viņš ir ļoti draudzīgs un atklāts cilvēks. Ja tiec viņa uzticības lokā, tad par viņa draugu vari palikt uz mūžu.

Filipam piemīt ļoti spēcīga harisma, un te nav runas tikai par meitenēm zālē, kas spiedz un nes puķes. Viņa atbalstītāju lokā ir jauni un veci cilvēki, un pat mazi bērni, kas koncertos dzied līdzi. Filipu mīl no bērna kājas, un daudzi ir izauguši ar viņa dziesmām. Pazīstu vairākas Filipa talanta cienītājas, kas uz viņa koncertiem sāka iet kā nepilngadīgas meitenes, bet nu ir izaugušas un pašas kļuvušas par mātēm.

Esmu pieredzējusi arī šausmīgus brīžus. Reiz koncerta laikā, pasniedzot Filipam ziedus, kāda sieviete pēkšņi ieķērās ar roku viņa matos un sāk raut tos ārā. Iespējams, gribēja matus paturēt par piemiņu. Bet kā lai to iztur normāls cilvēks, kurš tajā brīdī neko nevar pateikt un izdarīt.

– Jūs jau atkal dosieties prom no Rīgas uz Filipa koncertturneju. Šie braucieni jūs noteikti enerģētiski uzlādē, jo redzat tik slavenu skatuves mākslinieku un iepazīstat koncerta aizkulises, par ko jūs varētu apskaust daudzi Kirkorova talanta cienītāji.

– Pāris dienas pastrādāju Rīgā, un jau esmu ceļā uz Pēterburgu, kur Filipa koncerti būs trīs dienas – 1., 2. un 3. aprīlī. Rudenī būs koncerti Vācijā, un zinu, ka biļetes jau ir izpārdotas. Vilinājums turp aizbraukt ir liels, bet arī šeit ir jāstrādā. Es biju Vācijā – Diseldorfā un Minhenē – uz Filipa iepriekšējās tūres koncertu pirms diviem gadiem pavasarī.

Man šie braucieni ir kā atpūta, jo varu savienot darbu ar ceļošanu. Kaut vai tās pašas astoņas valstis, kurās es biju saistībā ar iepriekšējo šovu, iespējams, es tāpat nebūtu aizbraukusi uz tām.