Meraija Kerija. Piecu oktāvu īpašniece Rīgā

RĪGĀ. Meraija Kerija ir elpu aizraujoša dziedātāja ar lielisku balsi un, ko tur liegties, ar elpu aizraujošu dekoltē un lieliskām kājām © Publicitātes foto

Par nākamās nedēļas galveno muzikālo notikumu latvju zemē kļūs Meraijas Kerijas uzstāšanās Arēnā Rīga – tas notiks 7. aprīlī. Eiropā šī dziedātāja nav koncertējusi jau 13 gadu, bet Rīgā – nekad.

Meraija Kerija pieskaitāma mūsdienu popmūzikas ikonām, viņu dēvē arī par soul mūzikas leģendu. Ar vairāk nekā 220 miljoniem pārdoto ierakstu Meraija Kerija ir viena no visu laiku veiksmīgākajām personībām mūzikas biznesā. Statistikai vēl jāpiebilst, ka viņa ir ieguvusi vairākas prestižās Grammy balvas, 19 World Music Awards, 21 American Music Awards un 14 Billboard apbalvojumu, kā arī veselu lēveni citu atzinības velšu. Pie nozīmīgākajiem apbalvojumiem jāmin Billboard godalga kā labākajai desmitgades mūziķei, World Music Award kā pasaules veiksmīgākajai dziedātājai šajā tūkstošgadē un Icon Award par sasniegumiem dziesmu rakstīšanā. Dziedātāja (un arī aktrise) ir slavena ar savu spēcīgo piecu oktāvu vokālu, komponistes prasmēm un ierakstu producēšanu, kas ļauj Meraiju Keriju dēvēt par vienu no veiksmīgākajām māksliniecēm popmūzikā. Viņas koncertprogramma Lasvegasā ir izpārdota katru vakaru, nesen dziedātāja saņēma arī zvaigzni Holivudas Slavas alejā.

Rīgā grūti nosakāmā vecuma dāma (pēc dažiem datiem viņai nupat 27. martā palika 46, pēc citiem – 47 gadi) uzstāsies tūres Sweet Sweet Fantasy ietvaros – Eiropas koncertturnejas grafikā iekļauti šovi 23 arēnās. Tā kā jauns studijas ripulis Meraijai kādu laiku nav bijis (drīzumā gan tāds esot gaidāms), tad koncertā klausītājus sagaida dziedātājas spilgtāko hitu izlase, no kuriem 18 dziesmu pabijušas ietekmīgāko topu pirmajā vietā. Plānots, ka Meraija Kerija koncertā izpildīs Hero, Fantasy, Always Be My Baby, protams, arī pasaulslaveno hitu, kas nu jau kļuvis par klasiku, – We Belong Together, ka arī citus karjeras labākos skaņdarbus, no kuriem daļa ir kaverversijas. Koncerta programma sadalīta četrās nosacītās daļās, turklāt bonusā pēc klausītāju pieprasījuma varētu nākt klāt vēl pāris dziesmas.

Lielbritānijas mediji par pirmo šovu (tas notika Glāzgovā 15. martā) izteikušies ar sajūsmu, raksturojot Meraijas uzstāšanos kā lielisku dīvas atgriešanos. Tā, piemēram, ietekmīgais izdevums The Guardian raksta: «Beijonsu var dēvēt par Karalieni B, bet, vērojot auditorijas eiforiskos un nerimstošos aplausus pēc Without You, redzams, ka Meraija ir popmūzikas īstā valdniece.» Savukārt The Telegraph jūsmo: «Meraijas balss joprojām ir neatkārtojama, un kas var būt burvīgāk, kā klausīties labākos hitus šā unikālā vokāla izpildījumā?!»

Jāpiebilst, ka Meraijas Kerijas ietekme sniedzas pāri robežām mūzikas industrijā un atstājusi pēdas arī citās jomās. Viņa ir piedalījusies filmās Precious un The Butler ar kritiķu atzītām lomām, savukārt pavisam nesen viņa debitēja filmā A Christmas Melody. Mūziķe ir dāsni ziedojusi savu laiku un enerģiju labdarībai, tostarp Save The Music, MakeAWish Foundation, World Hunger Relief un Elton John AIDS Foundation. Meraija Kerija ir arī aktīva bērnu labdarības organizāciju atbalstītāja un sadarbībā ar Fresh Air Fund ir nodibinājusi Camp Mariah – vietu, kur piepilsētu bērniem attīstīt savas intereses.



Izklaide

Ar jaunu singlu “24/7” klajā nākuši klajā šova “X-Faktors” dalībnieki no grupas “Bekars”. Kā jau to viegli noprast pēc dziesmas nosaukuma, tajā tiek apdziedāta ikdienas steiga.

Svarīgākais