Sulu laiks: Piecas garšīgas receptes kā dzert bērzu sulu

© f64

Aprīlis ir laiks, kad tiek tecinātas bērzu sulas, kas palīdz gan uzņemt vitamīnus, gan attīrīt organismu. Lai gan bērzu sula ir spēcinoša un garšīga arī "tīrā veidā", tomēr ir vērts izmēģināt arī dažas oriģinālas variācijas.

BANĀNU-BĒRZA SULU SMŪTIJS AR AUZU PĀRSLĀM. Sastāvdaļas – 1 liels banāns, 1 glāze svaigu bērza sulu, sauja auzu pārslu, tējkarote medus saldumam. Pagatavošana – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielāgo saldumu, ja nepieciešams.

BĒRZA SULU-OGU SMŪTIJS AR JOGURTU. Sastāvdaļas – 1 glāze jebkuru ogu pēc izvēles (svaigu vai saldētu), 1 glāze bērza sulas, ½ glāze mazkaloriju vaniļas jogurta, tējkarote medus saldumam. Pagatavošana – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielāgo saldumu, ja nepieciešams.

BĒRZA SULU-ANANĀSU SMŪTIJS. Sastāvdaļas – 1 glāze bērza sulas, 1 glāze svaiga vai konservēta ananāsa, 1 ēdamkarote linsēklu eļļas, tējkarote medus. Pagatavošana – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielāgo saldumu, ja nepieciešams.

ZAĻAIS SMŪTIJS AR BĒRZA SULĀM. Sastāvdaļas – 1 liels banāns, 2 saujas zaļumu (spinātu, lapu kāposta, pavasara savvaļas zaļumu utt. – pēc izvēles), 1 glāze bērza sulas, tējkarote medus. Pagatavošana – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielāgo saldumu, ja nepieciešams.

TROPISKAIS SMŪTIJS AR BĒRZU SULĀM. Sastāvdaļas – 1 glāze bērzu sulas, ½ banāns, ½ glāze gabaliņos sagriezta mango, ½ glāze gabaliņos sagriezta svaiga vai konservēta ananāsa, 8 lielas vīnogas, tējkarote medus saldumam. Pagatavošana – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielāgo saldumu, ja nepieciešams.

Sagatavots pēc: narrativeofbeauty.com

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais