Šodien sākas Rīgas modes nedēļa

© RFW publicitātes foto

No šodienas līdz 3. aprīlim Rīgā norisināsies Baltijas modes federācijas organizētā 24. Rīgas modes nedēļa jeb Riga Fashion Week (RFW) pavasara sesija, kuras ietvaros savas jaunākās pret-a-porter tērpu kolekcijas demonstrēs labākie modes dizaineri no Latvijas un citām valstīm. Šosezon pirmo reizi programmā būs arī bērnu modes skates.

Savas 2016./2017. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un modes zīmoli: Natālija Jansone, Anna Led, Amoralle, Narciss, Katya Katya Shehurina, Nolo, MAREUNROL’S, Alexandra Westfal, IN by Inga Nipane, One Wolf un QooQoo. Pirmo reizi RFW piedalīsies Rīgā dibināts modes zīmols Tanti (2.attēls), kura nosaukums tulkojumā no itāļu valodas nozīmē «daudz». Tanti kolekciju vadlīnijas ir elegantas formas un inovatīvas līnijas klasiskajā dizainā. Kā apliecina zīmola veidotāji, viņu mērķis ir radīt ilgtspējīgu modi, kas savu aktualitāti nezaudē vairākas sezonas.

Līdzās vadošajiem Latvijas modes dizaineriem uz RFW skatuvēm kāps arī vairāki ārzemju modes zīmoli: Ludmila Kislenko, kas ir pazīstams Ukrainas modes zīmols ar 25 gadu vēsturi, zīmola rudens un ziemas kolekciju raksturo elegants stils, taisnas līnijas, oriģinālas detaļas un nestandarta piegriezumi, bet tērpus papildina roku darināti apavi no Ukrainas zīmola Karabadgak; Lilija Larionova no Lietuvas ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi, viņas zīmola White Horses rudens un ziemas kolekcijai par iedvesmu kalpojusi franču režisora Kloda Leluša leģendārā filma Vīrietis un sieviete (Un Homme Et Une Femme, 1966); savukārt Igaunijas zīmola Pohjanheimo (3.) ziemeļu auksto laika apstākļu iedvesmotajā kolekcijā redzama kažokādu un dubultā kašmira kombinācija unisex tērpos – detaļas no ūdeļādas uz apkaklēm, kabatām un apģērbu malām padara šo kolekciju mazliet maigāku, kaut arī kopumā tā ir diezgan stingra un lakoniska.

Daļa no šā gada RFW pavasara sesijas programmas tiks veltīta bērnu modei, un pirmo reizi Rīgas modes nedēļas laikā tiks prezentēti Latvijas bērnu modes zīmoli – Paade Mode, Lazy Francis un Aristocrat Kids. Paade Mode (1.) zīmola kolekcijas ir ziemeļu dabas maģijas iedvesmotas, kuru veidošanā svarīgāko vietu ieņem katram bērnam tik svarīgā kustību ērtība. Zīmolam četru gadu laikā ir izdevies iekļūt vairāk nekā 30 pasaules vadošo bērnu apģērbu tirdzniecības vietu sortimentā Anglijā, ASV, Austrālijā, Francijā, Itālijā, Izraēlā, Krievijā, Honkongā, Sauda Arābijā un citās valstīs. Lazy Francis kolekcijas tiek veidotas ar pārliecību, ka katra meitene ir princese un ka katrai princesei ir nepieciešama kleita. Tas ir luksusa klases bērnu apģērbu zīmols, kas rada ļoti emocionālas kolekcijas, kur kvalitāte redzama katrā detaļā. Savukārt Aristocrat Kids ir bērnu apģērbu zīmols, kas piedāvā augstvērtīgus roku darinātus tērpus meitenēm vecumā no 2 līdz 12 gadiem. Zīmola kolekcijas ir piemērotas gan īpašiem notikumiem, gan ikdienai.

RFW modes skašu programma viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija (Omega zālē) sāksies 1. aprīlī ar zīmola CREAme (4.) skati. Sadarbojoties ar pasaules mēroga māksliniekiem, CREAme rada izcilas modes preces ikdienai.

Bet ballēties gribētājiem tiks piedāvātas divas RFW ballītes klubā Coyote Fly Lounge Club: piektdien, 1. aprīlī, ballīte ar DJ Gustavito, un sestdien, 2. aprīlī, tradicionālā RFW Models and Fans Party ar DJ Markus Riva, kuras laikā notiks arī RFW pieprasītāko modeļu apbalvošana.



Svarīgākais