Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Māris Sloka neiebilst, ka meita apprecas ar ārzemnieku

Latviešu meitene Evija Sloka un itāļu izcelsmes amerikānis Frančesko Rea, baudot atpūtu © Facebook

Populārās kantri grupas «Klaidonis» solista Māra Slokas meita, dziedātāja Evija Sloka (26) pārcēlusies uz dzīvi Amerikā, kur nosvinējusi arī kāzas. Lai arī Evijas vecāki un radi kāzās nepiedalījās, Māris Sloka jau pirms kāzām vairākkārt iepazinis znotu un devis savu svētību meitas laulībām.

Atbrauc apciemot tuviniekus

Pēc ciemošanās Latvijā Evija šīs nedēļas sākumā aizlidoja uz Ameriku. Šā mēneša sākumā jaunā sieva, kas pēc precībām pieņēmusi vīra uzvārdu Rea, Latvijā ieradās viena. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Evija pastāstīja, ka vīrs palicis Amerikā strādāt, jo viņam ir sapnis atvērt savu restorānu. Šobrīd vīrs meklē labāko variantu okeāna krastā Ņūdžersijas štatā, kur atvērt ēdināšanas uzņēmumu. «Es esmu Amerikā sešus mēnešus. Šobrīd kārtoju ASV imigrācijas vīzu jeb «zaļo karti», lai tā pa īstam tur varētu sākt dzīvot un saprast, vai tas ir forši vai nav.»

Viesojoties Latvijā, Evija ar tēvu Māri Sloku apmeklēja Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» pasniegšanas ceremoniju, kā arī ciemojās pie vecvecākiem, satika draugus un paziņas. «Kad atbraucu uz Latviju, man ir obligātā programma – sastapt savus tuvos cilvēkus, kā arī kārtīgi paēst. Citreiz padomāju arī par kādu koncertu, vienīgi šoreiz nebiju neko tādu ieplānojusi, bet tāpat uzradās iespēja padziedāt. Tā ir mana misija Latvijā,» viņa uzskaita.

Ātrās kāzas

Evija Sloka atklāj, ka viņa ir pieradusi dzīvot tālu prom no dzimtās zemes: «Jau iepriekš četrus gadus dzīvoju Anglijā, esmu piedzīvojusi un iepazinusi citu valstu kultūru. Tādēļ, nokļūstot Amerikā, nešķita, ka esmu nonākusi nekurienes vidū. Protams, jauna valsts, un atkal viss jāsāk iepazīt no sākuma. Vienīgi šajā gadījumā man ir liela palīdzība un atbalsts no vīra un viņa ģimenes. Šobrīd iejūtos Amerikas vidē. Man patīk, ka tur ir ko darīt un ir iespējas veidot karjeru,» viņa stāsta.

Ar savu vīru, itāļu izcelsmes amerikāni Frančesko Rea Evija iepazinās pirms aptuveni diviem gadiem Anglijā. «Šoreiz mums sanāca «ātrās kāziņas», jo abi jutām, ka ir jāreģistrē oficiāli savas attiecības. Tas arī tādēļ, lai es varētu Amerikā normāli sākt dzīvot. Vispirms iedzīvosimies, nostabilizēsimies un tad domāsim par lielām un kārtīgām kāzām, kas, visticamāk, būs gan Itālijā, gan Latvijā. Radinieki no Latvijas vēl nav pie mums bijuši ciemos. Drīzumā ciemos atbrauks mana māsa Sintija un tad pamazām visi pārējie,» viņa atklāj.

Vaicājot, ko vecāki domā par meitas izvēli, apprecoties un savu dzīvi saistot ar ārzemnieku, Evija atklāj, ka mamma un tētis ir mūsdienīgi domājoši cilvēki un nav kritizējuši meitas izvēli: «Nav jau tā, ka citplanētieti esmu apprecējusi! Frančesko ir vairākas reizes bijis Latvijā, un mani radi ar viņu ir iepazinušies. Vecāki bijuši arī pie manis Anglijā, kur arī tikušies ar Frančesko. Tādēļ nevar teikt, ka es pēkšņi ar vecākiem nezināmu puisi būtu apprecējusies.»

Znots liekas foršs un sirsnīgs zēns

Arī Evijas tēvs Māris Sloka sarunā ar »Vakara Ziņām« apstiprina, ka jau paguvis iepazīt znotu: «Man viņš liekas sirsnīgs un foršs zēns. Jebkurš vecāks vēlas, lai viņa bērns ir laimīgs. Tā bija Evijas izvēle, un ko tad es iebildīšu!? Protams, lai viņai veicas. Es domāju, ka Amerika ir lielo iespēju zeme, un, ja meitai paveiksies, tad es būšu dubultpriecīgs. Un, ja viņa būs vienkārši laimīga, tur dzīvojot, arī tad priecāšos. Viena mana meita dzīvo tepat Latvijā, un ar viņu es nesatiekos biežāk kā ar Eviju. Tā kā šobrīd saziņas līdzekļi ir tik pieejami, tad nav nekādu šķēršļu, lai katru vakaru aprunātos. Un meita jau arī man teikusi, ka būs jābrauc pie viņas ciemos uz Ameriku.» .