Arī šodien visā Latvijā notiek vairāki Lieldienu pasākumi

© F64

Arī 28.martā, Otrajās Lieldienās, Latvijas iedzīvotāji aicināti apmeklēt dažādus svētku pasākumus.

Otrajās Lieldienās koncerti notiks kultūras centrā "Mazā ģilde", kā arī Lielajā ģildē, kur orķestris "Rīga" aicina uzpasākumu "Orķestromīma". Pasākumā ikviens interesents, jo īpaši bērni, varēs iesaistīties pantomīmas meistarklasēs, kā arī koncertā vērot orķestra "Rīga" un Rīgas pantomīmas uzstāšanos.

Lieldienu pasākumi notiks arī Kalnciema kvartālā gan ar iespēju līdzdarboties un piedalīties šiem svētkiem raksturīgos tautas tradīciju rituālos, gan klausīties muzikālo grupu uzstāšanos.

Tāpat iedzīvotāji, it īpaši ģimenes ar bērniem, aicinātas apmeklēt izstādi - spēli "Zaķu paslēpes", saistībā ar kuru Rīgu apdzīvo vairāk nekā 20 milzu zaķi. Milzu zaķu divdimensionālās figūras ir paslēpušās pilsētā un aicina rīdziniekus un pilsētas viesus nedēļas garumā meklēt un atrast krāsainās Lieldienu zaķu figūras. "Zaķu paslēpes" sevī apvieno izstādi un sacensības garu, jo ikviens interesents ar kartes palīdzību varēs meklēt un atrast objektus. Zaķi ir paslēpušies Vērmanes dārzā, Rīgas Centrāltirgū, Esplanādē, Līvu laukumā, Latvijas Nacionālās operas un baleta skvērā, Bastejkalnā, Blaumaņa skvērā, veikalā "Rimi", 11.Novembra krastmalā, Baumaņa skvērā, Konventa sētā, kā arī pie Mazās ģildes, Kultūras ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Mākslas akadēmijas, "Rīga Plaza" un laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Kultūrizglītības centrā uz Babītes novada mazo vokālistu konkursa "Cālis 2016" finālu pulcēsies skanīgāko balsu īpašnieki un ikvienam būs iespēja arī iesaistīties tematiskajās darbnīcās, ko vadīs Lieldienu zaķi.

Pirmdien, 28.martā, pie Alūksnes kultūras centra notiks zaķu skrējiens. Reģistrācija no plkst.11, sākums plkst.12. Pazīšanās zīme katram dalībniekam - zaķa ausis. Pasākumā būs dažādas aktivitātes.

Jaunlaicenes tautas namā plkst.12 notiks atvadu sveicieni Lieldienām "Aizgāja Lieldiena pār augstu kalnu". Programmā būs šūpošanās, zupas "Atvadas gavēnim" vārīšana un baudīšana, dažādas atraktīvas aktivitātes, dziesmas, rotaļas un danči.

Plkst.13 pie Māriņkalna tautas nama notiks Lieldienu pasākums "Raibie pavasara svētki". Pasākuma dalībnieki varēs darboties radošās darbnīcās, krāsot un vārīt olas lielajā katlā, cept Lieldienu pankūkas, piedalīties olu ripināšanā un jestrās olu kaujās.

Savukārt Kornetā plkst.14 Veclaicenes tautas nams, bibliotēka, muzejs aicina apmeklēt Lieldienu pasākumu visai ģimenei "Kūciņa un Pankūciņa Lieldienās satikās un lielījās". Būs rotaļas, dažādas Lieldienu aktivitātes, našķi, zaķu sacensības, pankūku un kūku skrējiens, šūpošanās, konkursi, Lieldienu teātris. Būs iespēja apskatīt arī zemnieku saimniecības "Mucenieki" mājdzīvniekus. Īpašie viesi būs Jaunlaicenes folkloras kopa "Putnis". Līdzi jāpaņem viena krāsota ola.