Ja ir vēlme iegūt tā saukto „zelta olu”, kuras pamatā ir olas dzeltenuma sakulšana ar olas baltumu, tad, kā vēsta interneta kulinārijas entuziasti, tad to izdarīt ir viegli: jāņem neilona zeķubikses vai garā zeķe – tāda, kura nestaipās. Ieliekot zeķē olu, vēlams to aizsiet, lai pati ola nejauši neizkrīt laukā no tās.
Ir jāpaņem zeķe abos galos un kādu laiku jāvicina sev priekšā, lai olas dzeltenums sajauktos ar baltumu. Ņemot vērā, ka abu vielu konsistence ir atšķirīga, neveltot pietiekami ilgu laiku, dzeltenums ar baltumu var nebūt pilnībā sajaucies.
„Zelta olas” viena pozitīvā īpašība ir, ka tā būs stiprāka par citām, jo olas dzeltenums, cieši saturēs kopā čaumalu, līdz ar to tai pat nedaudz ieplīstot, varēsiet doties atkal cīņā ar citu olu īpašniekiem.
Lai ola neieplaisātu vai nepārsprāgtu jau vārīšanās procesā, svarīgi ir ievērot šādu principu: ja olas tiek ņemtas tieši no ledusskapja, tad katliņā ir jālej vēss ūdens, bet ja pirms tam olas kādu brīdi ir atradušās istabas temperatūrā, tad ir jālej siltāks ūdens.
.