VAKARA ZIŅAS: Desmit lietu, kas raksturo Ievu Bondari

© F64

»Vakara Ziņas« piedāvā jaunu rubriku, kurā turpmāk stāstīsim par lietām un priekšmetiem, kas raksturo konkrēto personību. Šoreiz izzinājām, bez kā nav iedomājama populārās mākslinieces, triju bērnu māmiņas un sabiedriski aktīvas sievietes Ievas Bondares (43) dzīve.

Plānotājs

Ieva neuzticas mūsdienu tehnoloģijām, tādēļ visus sev svarīgos notikumus, pasākumus vai vārda un dzimšanas dienas viņa ieraksta plānotājā. Šā gada Mākslas akadēmijas plānotāju viņa saņēmusi dāvanā. «Katra plānotāja nedēļu rotā mākslas reprodukcija. Turklāt tā lappuses ir bēšīgā tonī, nevis dzidri baltas. Kā mēs labi zinām, tad uz acīm labāk iedarbojas un tās tik ātri nenogurst, ja lapas ir vinila baltā tonī, nevis dzidri baltas. Arī grāmatu ir patīkamāk lasīt, ja tajā nav dzidri baltu lappušu,» noderīgas nianses uzskaita māksliniece.

Auto atslēgas

«Bez automašīnas nekā, jo nedzīvojam Rīgas centrā un trīs bērni regulāri ir jāved no viena pieturas punkta uz otru.»

Dizaina žurnāli

Brīvā laika pavadīšana un iecienītākā lasāmviela ir dizaina žurnāli. Tie var būt pašmāju, Eiropas valstu, Amerikas, kā arī krievu izdevumi.

Fotoaparāts

Lai arī mūsdienās telefoniem ir kvalitatīva fotokamera, Ieva Bondare dod priekšroku fotoaparātam. «Es attīstu bildes un lieku tās fotoalbumā. Pie katras pierakstu, kurā gadā un vietā tapusi konkrētā bilde. Šie bilžu albumi arī mani raksturo kā personību,» atzīst māksliniece.

Lūpu spīdums

«Es no rīta uzkrāsojos un visu dienu varu skriet. Taču «Armani» vai «Chanel» lūpu spīdums man vienmēr ir līdzi.»

Eļļas krāsas

Neiztrūkstoša dzīves sastāvdaļa ir eļļas krāsas, audekls vai špakteļu lāpstiņa. «Lielāku baudījumu par gleznošanu nevaru iedomāties. Ja esmu gleznojusi, tad man acis mirdz. Cenšos gleznot katru dienu.»

Sporta apavi

«Lai arī automašīnā vienmēr ir līdzi augstpapēžu kurpes, bez sporta apaviem no mājas neizeju,» nosaka Ieva.

Rokassprādzes

Tās pēc pasūtījuma veido rotu māksliniece Larisa Moločko. Rokassprādzes darinātas no safīriem un ahātiem, kas ir Ievas horoskopa zīmei piederīgi akmeņi, un tie aizsargā un iepriecina, kā arī ir lielisks aksesuārs pie tērpiem.

Ūdens

«Tas nepieciešams, lai padzertos, kā arī, lai nomazgātu seju un rokas. Ūdens man ir vislabākā kosmētika.»

Augļi vai dārzeņi

Pat tad, ja nav sezona, māksliniece un viņas ģimene ļoti daudz uzturā lieto augļus un dārzeņus. Mandarīns, apelsīns, banāns vai burkāns – vienmēr ir topā.

 

 

 

 

 

 

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais