RECENZIJA: The Cult "Hidden City"

© SCANPIX

Britu roka veterāni no «The Cult» joprojām ir gana sprigani - «Hidden City» šīs 1983. gadā izveidotās brigādes karjerā ir vienpadsmitais studijas ripulis.

Savus fanus pārlieku bieži ar jauniem darbiem «The Cult» nelutina: iepriekšējais disks «Choice Of Weapon» tika izdots 2012. gadā, arī pirms tam pauzes starp jaunu albumu klajā laišanai ievilkās 6 – 7 gadu garumā. Tas nav pārsteidzoši, jo pauzes bijušas arī pašas grupas darbībā. Tā pāris reizes pajukusi, lai atkal reanimētos, un pēdējā šāda reize bija 2005. gadā. No pašiem grupas darbības pirmsākumiem ierindā ir vokālists Aeiens Estberijs un ģitārists Billijs Dafijs, kopš pēdējās blices kopā savākšanās reizes stabila vērtība ir arī bundzinieks Džons Tempesta (savulaik spēlējis arī «Exodus», «White Zombie» un «Testament»), bet basists Grants Ficpatriks «The Cult» rindās iekļāvies tikai pērn – viņš šajā ierakstā pat nav piedalījies, baus te iespēlējuši Kriss Čeinijs no «Jane’s Addiction» un diska producets Bobs Roks. Attieksme pret šo albumu ir visai rezervēta – britu Top 20 tas gan ir iekļuvis, taču līdz tādu albumu kā «Love» (1985), «Electric» (1985) un it īpaši «Sonic Temple» (1989), kuri grozījās pirmajā trijniekā vai tā tiešā tuvumā, šim ripulim, protams, kā rāpus līdz Ķīnai.

PAR. «The Cult» ir saglabājuši savu savdabīgo skanējumu – kaut kas starp 70. gadu roku un 80. gadu hārdroku. Dažas dziesmas viņiem sanākušas gluži jaukas, pirmām kārtām jau «Heathen», arī «Dark Energy» un «Hinterland». Prieks par Dafiju, kurš ar veiksmīgiem ģitārrifiem demonstrē atzīstamu meistarību.

PRET. Kopumā – diezgan viduvējs albums, vājš trijnieciņš pēc piecu baļļu sistēmas. Starp citu, vai Estberijam arī agrāk bija tādas problēmas ar dikciju – dziesmā «Birds Of Paradise» viņa taču burtiski šļupst! Kādam vienalga uznāca vēlme paklausīties «The Cult»? Labāk ielieciet CD atskaņotājā kādu no trim minētajiem albumiem vai arī 2001. gadā izdoto «Beyond Good And Evils» ar teicamo singlu «Rise» priekšgalā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.