VAKARA ZIŅAS: Aivars Lembergs piedalās sniegpulkstenīšu talkā

Ventspils pašvaldības vadības pārstāvji dobi veidoja Latvijas kartes formā. Arī Aivars Lembergs iestādīja vairākus sniegpulkstenīšu pudurus © F64

Ventspilī, Reņķa dārzā, jau otro gadu pēc kārtas norisinājās sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Tajā piedalījās gan lieli, gan mazi ventspilnieki un kopā tika iestādīti aptuveni 750 ziedošu sniegpulkstenīšu pudurīšu. Kopā ar talciniekiem rosījās arī Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs, tādējādi pilsētā atklājot pavasara darbu sezonu.

Sniegpulkstenīšu stādīšana Ventspilī jau kļuvusi par ģimeņu tradīciju. Vecāki ar savām atvasēm uz talku ieradās pat ar saviem sniegpulkstenīšu stādiem, bet pārējos stādus bija sarūpējis ilggadējais Ventspils apstādījumu apsaimniekotājs, dārzu mākslas uzņēmums SIA «Galantus» (interesanti, ka uzņēmuma nosaukumā ietverts sniegpulkstenīšu nosaukums latīņu valodā – «Galanthusnivalis»).

Dažiem talciniekiem sniegpulkstenītes izdevās iestādīt, izveidojot pat interesantas puķu dobju formas, piemēram, Ventspils pašvaldības vadības pārstāvji dobi veidoja Latvijas kartes formā, bet vēl citiem puķes sarindojās kamoliņā. Talcinieki apraudzīja arī pērnajā gadā iestādītās sniegpulkstenītes, bet pēc cītīga darba sasildījās ar siltu tēju un gardiem pīrādziņiem.

Iestādītās sniegpulkstenītes priecēs Reņķa dārza apmeklētājus vairāku nedēļu garumā. Sniegpulkstenīšu talkai solās būt arī turpinājums nākamajos gados. Ventspilnieki vēlas Reņķa dārzu dažu gadu laikā padarīt par vienu no Ventspils pavasara brīnumiem – lielāko sniegpulkstenīšu dārzu Latvijā un varbūt pat visā pasaulē.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais