RECENZIJA: Inese Ērmane - "Nāc blakus man"

© publicitātes

Dziedātāja Inese Ērmane latvju mūzikas vidē pieteicās tikai pagājušā gada decembrī, taču virzījās uz priekšu ar apskaužamu sparu un mērķtiecību: toreiz tika prezentēts viņas pirmais videoklips pašas radītai dziesmai «Es nebaidos», gandrīz uzreiz sekoja nākamais solis – romantisks duets ar Normundu Rutuli dziesmā «Pusnakts stundā», bet marta beigās dienasgaismu jau ieraudzīja pirmais soloalbums.

Tiesa, nav jau tā, ka Inese Ērmane būtu pēkšņi parādījusies no nekurienes – viņa iepriekš dzirdēta gan kā pazīstamu latviešu estrādes mūzikas komponistu radīto dziesmu, gan franču valodā skanošu kabarē melodiju izpildītāja. Albumā iekļauto dziesmu komponists, aranžētājs un producents ir vokālās grupas «Framest» līderis Jānis Ķirsis (viņa pārziņā arī taustiņinstrumenti), bet tekstus lielākoties sarakstījusi pati Inese (dziesmai «Nes mani, nes» - Normunds Beļskis). Ierakstā piedalījušies arī Linards Šveklis (ģitāra, ukulele), Jānis Rubiks (kontrabass), Raimonds Ozols (vijole) un Harijs Gūtmanis (bungas). 

PAR. Inesei ir ļoti patīkams balss tembrs. Neskatoties uz lirisko tematiku, dziesmu teksti ir diezgan sakarīgi – tas nudien pārsteidz. Savukārt muzikāli – tāds džezisks piesitiens, it kā dziesmas būtu komponējis pats Raimonds Pauls. No albumā iekļautā skaņu materiāla varētu izcelt duetu ar Andri Ērgli dziesmā «Laime» - abiem teicami saskan balsis. Albums ieturēts viegli relaksējošās noskaņās – gan jau tas atradīs savu klausītāju.

PRET. Nav neviena pa īstam pavelkoša gabala, diez vai kāda no šajā ripulī iekļautajām dziesmām ilgi uzkavēsies radiostaciju rotācijā. Arī plaši izreklamētais duets ar Normundu Rutuli, kas ir tik medaini sīrupains, ka apšķebina teju vai burtiskā nozīmē.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.