RECENZIJA: Panic! At The Disco - "Death Of A Bachelor"

© publicitātes

Lasvegasā veidoto īpatnējo formāciju, ko pēdējos gados būtībā personificē viens pats vokālists, dziesmu autors un multiinstrumentālists Brendons Jūrijs, un kas spēlē īpatnēju alternatīvā roka sajaukumu ar emo un poppanku, pie mums vaigā vajadzēja skatīt pagājušajā vasarā, kad Lucavsalā tika rīkots krievu izlolotais festivāls «Kubana» - amerikāņi bija iecerēti kā pēdējā vakara (svētdienas) «hedlaineri»,taču neskaidru iemeslu dēļ «Panic! At The Disco» Latvijā tā arī neieradās.

Tobrīd tas nešķita liels zaudējums, taču pēc «Death Of A Bachelor» klajā nākšanas gan šo demaršu nācās atcerēties ar rūgtuma piegaršu – ar šo albumu Jūrija projekts nostājās uz «Billboard» topa paša augstākā pakāpiena, no kurienes viņa nodabūt izdevās tikai pašai Adelei! Šī grupa pastāv no 2004. gada, tās kontā ir nu jau pieci studijas albumi, un pēdējie četri izpelnījušies atzīstamus panākumus Amerikā un arī Apvienotajā Karalistē – tie bijuši Top 3 vai arī tā tiešā tuvumā. Interesanti, ka mūzikas kritiķi jaunajam albumam nav veltījuši diez ko cildinošas atsauksmes, piemēram, «Q» un «The Guardian» diskam iešķiebuši tikai divas zvaigznes no piecām, bet «Rolling Stone» - trīs, taču toptabulas rāda pretēju ainu.

PAR. Spēcīgi, taču tajā pat laikā melodiski un atmiņā paliekoši. Laba ir albumu ievadošā «Victorious», tāpat arī «Crazy = Genius» un vēl dažas dziesmas, bet saldais ēdiens tiek pietaupīts klausīšanās beigām, kad ar Nr.8 un 9 šajā desmit dziesmu garajā diskā priekšā nāk «The God, The Bad And The Dirty» un «House Of Memories» - jā, varbūt pārlieku popsīgi, toties ar hitu poetenciālu. Atzīmēšanas vērti ir arī satīriskie teksti.

PRET. Daudzkrāsainais muzikālais kokteilis vienlaikus ir gan «Panic! At The Disco» spožums, gan posts. Nu, kā var līdzās iepriekš nosauktajiem teicamajām dziesmām albumā iebāzt tādus gabalus kā reliģiozo «Hallelujah» vai «Death Of A Bachelor» un it īpaši «Impossible Year», kuri drīzāk piestāvētu Frenkam Sinatram?! Kā zināms, viena darvas pile var sabojāt mucu medus, bet te tās darvas ir vēl vairāk.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.