RECENZIJA: Elton John - "Wonderful Crazy Night"

© publicitātes

Angļu popmūzikas leģendai Eltonam Džonam marta beigās apritēs jau 69 gadi, taču viņš joprojām ir gana ražīgs – „Wonderful Crazy Night” ir jau 32. studijas albums šī kunga vairāk nekā pusgadsimtu ilgajā karjerā. Sera albumu pārdošanas cipari ir grūti aptverami – vairāk nekā 550 miljoni (!) kopiju.

Tāpat kā šī ripuļa priekšteci, 2013. gadā klajā laisto „The Diving Board”, arī šo ir producējis Tī Bouns Bērnets, skaņu materiāls ierakstīts Losandželosas „Village Studios”. Dziesmu līdzautors – senais Eltona Džona ieroču biedrs Bērnijs Topins. Jāpiebilst, ka Sera pavadošajā brigādē ir atgriezušies viņa senie paziņas, ģitārists Deivijs Džonstons un bundzinieks Naidžels Olsons, kuri ar viņu sadarbojās jau 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā – pēdējais kopdarbs ar šiem vīriem bija 2006. gadā izdotais „The Captain & The Kid”. Pārējie – perkusionisti Rejs Kūpers un Džons Mahons, taustiņnieks Kims Bulārds un basģirārists Mets Bisonets. Atsauksmes par šo albumu ir gana labas, piemēram, tādi prestiži mūzikas izdevumi kā „Rolling Stone”, „The Guardian” un „The Independent” šim darbam devuši četras zvaigznes no piecām. Arī no komerciālā aspekta šī albuma panākumi nav peļami: Apvienotajā Karalistē – 6. vieta, Amerikā – 8. vieta. Starp citu, 15. novembrī Eltons Džons ar grupu „Wonderful Crazy Night Tour” ietvaros uzstāsies Rīgā.

PAR. Pats labākais – šis albums ilgst 41 minūti, kas ir nedaudz mazāk nekā vizīte pie zobārsta. Gluži klausāma ir rokenrolīgā dziesma „Looking Up”.

PRET. Vai kāds ir redzējis kādu cilvēku Eltona Džona T-kreklā? Vai varbūt dzirdējis, ka kādam šis dziedātājs šķiet pasaulē labākais izpildītājs, tāpēc mājās ir visi viņa albumi? Diez vai. Šī apalīša fenomens ir nudien neizskaidrojams, kā var ar tik ļoti nekādu mūziku sasniegt tādus slavas augstumus?! Labāk klausīties Džastinu Bīberu vai duetu „Sandra”.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.