RECENZIJA: Wolfmother - "Victorious"

© publicitātes

Austrāliešu «hard & heavy» grupa «Wolfmother» savu izveidi piedzīvoja šā gadsimta pašā sākumā. Patiesībā par grupu to dēvēt ir diezgan pārsteidzīgi, jo visus šos gadus tā būtībā bijusi kā vokālista un ģitārista Endrjū Stokdeila «kabatas projekts» - koncertos vai ierakstos parasti tiek pielasīti pārējie mūziķi, kurus it kā iesauc «Wolfmother» rindās, taču pēc tam Stokdeils tikpat ātri no tiem atsvabinās.

Jau sidnejiešu debijas albums tika pārdots vairāk nekā 1,5 miljonu kopiju apmērā, norādot uz to, ka ar šiem vīriem nāksies nopietni rēķināties. Taču izrādījās, ka tas arī viss – nākamais albums «Cosmic Egg» (2009) pēc inerces vēl guva kaut kādus panākumus (ja precīzāk – panākumiņus), bet «New Crown» (2014) palika praktiski neievērots – Amerikā tas topos sasniedza vien 160. vietu. Jaunā albuma ierakstā Stokdeils izmantojis diezgan revolucionāru pieeju: patriecis visus un pats iespēlējis teju visus instrumentus, vienīgi bungas uzticot pamīšus Džojam Varonkeram (spēlējis eksperimentālā roka brigādēs «Atoms For Peace» un «Ultraista») un Džošam Frīzem («Nine Inch Nails», «Paramore», «Weezer», «A Perfect Circle» u.c.). Tas devis rezultātus – vismaz Austrālijā šis darbiņš ir gluži labi ieredzēts. Lai veicinātu šī ripuļa pārdošanu, «Wolfmother» devušies koncerttūrē pa Ameriku un Eiropu – pie basģitāras pielikts Aiens Peress, kas epizodiski parādās šajā grupā jau no 2009. gada, bet bungas nodotas Aleksa Karapetisa pārziņā.

PAR. Jau ievadošā dziesma «The Love That You Give» pierāda, ka Stokdeila intervijās klāstītais par simpatizēšanu tādām grupām kā «Led Zeppelin» un «Black Sabbath» nav bijušas aplamības – to var just viņa mūzikā. No albumā iekļautajām dziesmām varētu izcelt «Baroness», varbūt arī «The Simple Life».

PRET. Neticami, ka šī valsts mums devusi tādu «hard & heavy» leģendu kā «AC/DC». «Wolfmother» ir diezgan bezidejisks veidojums, kas pie mums varētu uzstāties klubā «Depo» un arī to diez vai spētu piepildīt. Šādas grupas ir tūkstošiem, turklāt katrā valstī. Mūsu «Laime pilnīga» spēlē neskaitāmas reizes labāk un interesantāk, diemžēl viņiem koncertēt Amerikā «nespīd», nav jau austrālieši.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.