VAKARA ZIŅAS: Dons svin "Prāta vētras" triumfu "Muzikālajā bankā"

Dons dziesmas «Ziemu apēst» laikā ar tukšu ūdens pudeli rokās imitēja bungu ritmus © Ingrīda Punka

23. janvārī olimpiskajā centrā «Ventspils» norisinājās «Latvijas radio 2» roka un popa dziesmu aptaujas «Muzikālā banka 2015» apbalvošanas ceremonija, kurā triumfēja grupas «Prāta vētra» dziesma «Ziemu apēst», bet «prātnieku» lieldrauga Dona dziesma «Dieviņš» šoreiz palika trešajā vietā.

«Muzikālās bankas» ģenerālmēģinājumā, aizkulisēs un īpaši izveidotajā «Latvijas radio 2» studijā, kā arī ceremonijas banketā atklājās, ka Donam jeb Artūram Šingirejam ar «prātniekiem» izveidojušās ļoti sirsnīgas attiecības. «Prāta vētras» ģitārists Jānis Jubalts paskaidroja, ka Dons ir grupas draugs: «Viņš māk uzturēt jautru garastāvokli, un tas ir kolosāli.»

Vaicājot Donam, ja viņš tik ļoti satuvinājies ar «prātniekiem», varbūt viņam jāpiesakās muzicēt «Prāta vētras» sastāvā, Dons noraidoši māja ar galvu: «Nu jau, nu jau, nu jau! «Prāta vētra» jau ir latviešu vērtība, un tādas vērtības ir jāsargā.»

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Dons arī atzina, ka nav noskumis, ka ceturto gadu pēc kārtas nav uzvarējis «Muzikālajā bankā»: «Paldies «Prāta vētrai», jo es teikšu tā, ka ordeņi vienmēr ir smagi, bet viņi par visiem kopā tos panesīs.»

Dons šobrīd strādā pie jauna CD ierakstu albuma, ko jau pavasarī vēlas nodot saviem klausītājiem. Šoreiz, lai radītu jaunas kompozīcijas un iedvesmotos, Dons nav braucis ne uz Indiju, ne Sibīriju. «Latviešiem vajadzētu vairāk latviskuma. Būs jādzied tautas dziesmas un šūpuļdziesmas,» par savu jauno ierakstu albumu teic dziedātājs.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais