VAKARA ZIŅAS: Mazā Ronja kļuvusi par mūziķu mīluli

Mazā Ronja jau paaugusies un ar interesi iepazina «Muzikālās bankas» aizkulises © Ingrīda Punka

Latvijas mūziķu pāra grupas «Astro’n’out» solistes Māras Upmanes-Holšteines un mūziķa Goran Gora, īstajā vārdā Jāņa Holšteina-Upmaņa, meitiņa Ronja sadraudzējusies un kļuvusi par daudzu mūziķu mīluli. Ronja jau skrien ar kājām, spēlējas un runā savā valodā.

»Vakara Ziņas« Ronju ar vecākiem sastapa Ventspils Olimpiskajā centrā, kur norisinājās «Muzikālās bankas 2015» koncerts. Māra Upmane-Holšteine pastāstīja, ka 2014. gadā viņa kāpusi uz «Muzikālās bankas» skatuves, būdama septītajā grūtniecības mēnesī. Pērn Ronja uz «Muzikālo banku» ieradās jau kopā ar vecākiem un aizkulisēs demonstrēja savu rāpotprasmi. Savukārt šogad pasākuma laikā Ronja jau skrēja ar kājām un mīļojās ar savu vecāku kolēģiem. «Meitiņa ļoti ātri iejutās pasākuma gaisotnē. Skrien tik uz priekšu un neskatās vairs, vai mamma ir aiz muguras,» tā dziedātāja. Kamēr Goran Gora un Māra bija uz skatuves, mazo pieskatīja vecāku draugi, kas izklaidēja mazo Ronju, rādot multfilmu par auniņu Šonu.

Māra pastāstīja, ka Ronja, klausoties radio, jau atpazīst mammas un tēta dziesmas, kā arī Renāra Kaupera balsi.

Vecāki sadzīves pienākumus un mājas darbus dala uz pusēm. «Ja es vēl meitiņai uzdziedu kādu šūpuļdziesmu, tad tētis ir sagatavojis miega dziesmu albumu, ko uzliek Ronjai pirms miega. Tad meitiņa dejo tētim uz pleciņa, kamēr iemieg,» stāsta Māra.

Dziedātāja atzīst, ka Ronja ģimenē ir ienesusi lielu laimi: «Protams, ka meitiņa pārbauda arī mūsu pacietību. Un es vairs tik ļoti nefokusēju savu uzmanību, kā to gribētu. Taču tajā pašā laikā Ronja ir ļoti liels prieka avots. Bērns ir iemācījis tvert lietas vienkāršāk un nepārdzīvot par sīkumiem.»

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais