PASMAIDĀM: Sludinājums, kas jāizlasa jeb Clio stāsts

© ss.lv

Interneta vietnē ss.lv nesen ievietots ļoti neierasts, bet smaidu izraisošs sludinājums – kāds nolēmis pārdot spēkratu, taču tā vietā, lai īsumā sniegtu ieskatu par auto tehnisko stāvokli, publicējis plašu, emocionāli piesātinātu aprakstu par auto un tā saimnieku dzīvi.

Sludinājuma teksts: Reiz kādā lauku sētā dzīvoja vecmāmiņa ar vectētiņu. Iepriekšējā mašīna savu dzīvi šajā saulē bija beigusi un viņi nolēma iegādāties kādu citu braucamo. Pat nemeklējot, pavisam netīšām pie viņiem nonāca šis mazais, klusais, baltais Clio. Tas bija ideāls variants - divas ērtas sēdvietas, milzīgs bagāžnieks, kurā var salikt pat 9 kartupeļu maisus, mazs degvielas patēriņš, salīdzinoši lētas detaļas, lai gan tā kārtīgi remontēt to nekad pat nav nācies, ērts salons, jo mēs visi zinām, kā visādas krāsainas podziņas spēj samulsināt vecus cilvēkus. Mēs zinām arī to, ka vecmāmiņām mēdz būt slikta redze, tātad viņas mēdz pārvērtēt attālumus līdz citiem automobiļiem, priekšmetiem utt.

Pateicoties Clio kompaktumam vecmāmiņa ar vectētiņu ne reizi nav apskādējuši savu vai kādu citu auto.  Gadiem ejot, Clio ir pierādījis sevi kā uzticamu un izdevīgu auto. Sniega kupenas un dubļu paltis, dzīvojot laukos, nav nekāds retums. Clio vienmēr ir ticis ar to galā. Ja vecmammai vajag gaļu pīrādziņiem, tad Clio nodrošinās to, lai vecmamma tiktu līdz pilsētai. Pensionāru pensijas, kā jau mēs visi zinām, nav pat puse no mūsu deputātu algām, tomēr vecmāmiņa vienmēr ir varējusi atļauties samaksāt ceļa nodokli un iziet skati, jo samaksa par Clio tehnisko apskati ir pārsteidzoši maza. Laika zobs auto nav žēlojis, rūsas ir pietiekami daudz, bet mums tīk to dēvēt par smagā darba traumām un rētām, mēs nekaunamies no tās un to neslēpjam. Neskatoties uz vizuālajiem defektiem, tehniskā puse ir pat pārāk laba, Clio mierīgi varētu sacensties ar kādu no salona izbrauktu autiņu.

Vecmamma joprojām ne visai vēlās to pārdot, bet šobrīd ģimenes apstākļi ir izmainījušies un vecmāmiņai ir pilna māja ar radiem, kuri vēlās tikt vizināti, kas diemžēl ir pāri Clio spēkiem. Tāpēc visi kopā esam nolēmuši, ka Clio ir gatavs meklēt jaunu saimnieku.  Šogad uz Ziemassvētkiem, par labu uzvedību, Salavecis zem eglītes priekš Clio ir sagatavojis jaunu zobsiksnu.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais