Sniega skulptori atgriežas ar balvām

PIRMĀ VIETA. Zigmunds Vilnis vēl pieslīpē sniega skulptūru Kurš kuru, kas izrādīsies konkursa uzvarētāja © Privāts arhīvs

Pāvilostnieks Zigmunds Vilnis ar savu komandu šomēnes atkal piedalījās vairākos starptautiskos sniega skulptūru festivālos.

Vilnis ir profesionālis, un, piedaloties konkursos, apbraukāta vai puspasaule, un gūti labi panākumi. Šoreiz arī Itālijā divās pilsētās tika izcīnīta pirmā un trešā vieta. Jāpiebilst, ka sponsoru šajā pasākumā nebija, izmaksas sedza paši mākslinieki. Vispirms Dienvidtiroles pilsētā Sankandido no 13. līdz 15. janvārim notika 26. Starptautiskais sniega tēlniecības konkurss. Piedalījās dalībnieki no ASV, Itālijas, Krievijas, Dienvidkorejas, Dānijas, Rumānijas, Nīderlandes, Francijas, Latvijas, Meksikas, Austrijas, kā arī vietējie – dienvidtirolieši. Latvijas komanda – Zigmunds Vilnis, Ainars Zingniks un Ilze Vilne – par darbu Spēka balanss ieguva trešo godalgu. Pirmo vietu ieguva ASV (Aļaskas) komanda, otro – Dienvidtiroles komanda.

Nākamais konkurss notika no 18. līdz 20. janvārim Alpu pilsētā Sanvidžilio. Latviešu komandas darbs Kurš kuru tajā ieguva pirmo vietu. Otrā godalga tika ASV komandai, trešā – itāļiem. Abos konkursos bija arī daudzveidīga kultūras un sporta programma dalībniekiem. Visi latvieši tika arī pie medaļām skulptoru boulinga turnīrā.

Sniega tēlniecības svētkus organizēja vietējās pašvaldības sadarbībā ar uzņēmējiem.



Svarīgākais