RECENZIJA: Children Of Bodom - "I Worship Chaos"

© publicitātes

Somu melodiskā metāla grupa "Children Of Bodom" pirms dažiem gadiem ar koncertu viesojās arī pie mums – 2013. gadā viņa bija izdevuši savu astoto studijas albumu „Halo Of Blood”, bet nu klāt arī devītais.

Šī Espo pilsētā bāzētā komanda pastāv jau no 1993. gada (sākotnēji gan tā saucās „Inearthed”) un ieguvusi kulta statusu ne tikai dzimtajā Somijā, bet arī Eiropas mērogā. Viņu trumpis – spējas miksēt dažādākos smagās mūzikas stilus, sākot no melodiskā „death metal” līdz pat „power” un neoklasiskajam metālam, ko nodrošina gana plaša taustiņinstrumentu izmantošana. "Children Of Bodom" spēlē smagnēji, ātri, tehniski un brutāli, taču tajā pat laikā arī melodiski. Jāpiebilst, ka somu grupa ir itin pieprasīta „dzīvajā” – viņus par iesildošo sastāvu bieži izvēlējušies arī smagās mūzikas pasaules varenie. Kas attiecas uz „I Worship Chaos”, tad šis ir pirmais ripulis, kurā iztikts bez ritma ģitārista Roopes Latvalas (viņš sastāvā bija kopš 2003. gada) pakalpojumiem. Albuma „deluxe” versija ir papildināta ar trim „kaveriem”, no kuriem viens izstrādāts „Children Of Bodom” slaveno novadnieku „Amorphis” leģendārajai dziesmai „Black Winter Day”.

PAR. Vokālists Aleksi Laiho, kurš amatu apvienošanas kārtībā ir arī soloģitārists, šajā albumā pierāda, ka ne velti prestižais „Guitar World” viņu bija ievietojis Top 100 (tiesa, tuvu pie šīs robežas). Atzīmēšanas vērts ir arī taustiņnieka Jannes Virmana darbs – tieši viņš padara īpašas tādas dziesmas kā, piemēram, „Morrigan” (šis gabals nudien aizraus visus melodiskā metāla cienītājus!) vai „Prayer For The Afflicted”.

PRET. Aleksi Laiho varēja palikt tikai pie ģitārspēles – viņa vokāls ir tracinošs, turklāt šoreiz viņš to nez kāpēc īpaši brutalizējis. „Children Of Bodom” ar šo ripuli pamatīgi izgāzušies, tāpēc nav brīnums, ka viņu fani interneta vietnēs aiz dusmām spļauj zilus dūmus un melnu darvu... Pats biežākais vērtējums ir „albums nav slikts, tas ir vienkārši nekāds”. Nu, tik traki varbūt nav, bet uz to pusi gan...

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.