VAKARA ZIŅAS: Čigānzēns Čīča atgriežas Latvijā un sola atklāt noklusētus faktus

Dzintars Čīča nu jau kā pieaudzis vīrietis ar savu dzīves vēstījumu atgriežas uz Latvijas skatuvēm © Publicitātes foto

Ar jauniem mērķiem mūzikā un jaunu soloprogrammu «Dvēsele vaļā» šajā pavasarī pie klausītājiem visā Latvijā atgriezīsies iemīļotais čigānu izcelsmes latviešu dziedātājs Dzintars Čīča. Beidzamo gadu laikā Dzintars dzīvoja ārzemēs, bet nu viņš ieplānojis savu dzīvesvietu iekārtot Rīgā.

«Aizvadītais pusotrs gads gan manā privātajā, gan profesionālajā dzīvē ir sagādājis daudz piedzīvojumu un pārdzīvojumu. Tā man kā mūziķim bija ilgi gaidīta iedvesma,» gatavojoties solokoncertiem, atklāj Čīča. «Es gribu meklēt dziļāku jēgu mūzikā, bet dzīvē – noturīgākas vērtības. Par šīm tēmām skanēs arī manas koncertprogrammas dziesmas.»

Programmā «Dvēsele vaļā» skanēs gan populāras dziesmas, gan jaunumi, Raimonda Paula skaņdarbi, kā arī čigānu tautasdziesmas, kas tik īpaši skan tikai un vienīgi Dzintara Čīčas izpildījumā. Koncertā mākslinieks atklās arī līdz šim nedzirdētus faktus par savu dzīvi.

Kopā ar Čīču koncertos muzicēs instrumentālā grupa pianista Anatolija Livčas vadībā. Koncerti paredzēti dažādās Latvijas vietās.

Svarīgākais