Sākusies “Muzikālā banka 2015”; "Prāta vētra" neslēpj, ka vēlas uzvarēt

© Māris Bartulāns

Olimpiskajā centrā "Ventspils" sākusies Latvijas Radio 2 roka un popdziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2015" apbalvošanas ceremonija.

Populārās grupas "Prāta vētra" dalībnieks Jānis Jubalts sarunā ar portālu nra.lv atklājis, “ka melotu, ja teiktu – "Prāta vētra" nevēlas uzvarēt”. Tāpat viņš arī uzsvēris, ka kopumā šis pasākums ir ļoti pozitīvi vērtējams, jo tajā var satikt citus latviešu mūziķus.

 
Pasākuma tiešraidei šobrīd var sekot līdzi Latvijas Radio 2, bet pulksten 21.15 ceremoniju varēs vērot arī LTV1. Tāpat kā pērn, arī šoreiz pasākums tiks vadīts no Latvijas Radio 2 studijas, kas tiks uzbūvēta turpat basketbola hallē, tādējādi tuvinot radio plašākam interesentu lokam.

Visi piecpadsmit aptaujas finālisti jau ierasti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas balvas. Pārsteiguma balvas saņems tie mūziķi, kuri būs ieguvuši augstākās atzīmes "Muzikālās bankas" ekspertu un pašu "Muzikālās bankas" mūziķu vērtējumos.

Ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem Jura Kristona instrumentālās grupas vadībā koncertu papildinās "Muzikālās bankas" eksperti Inga Šļubovska, Jānis Strazds, Valdis Muktupāvels, Raimonds Petrauskis, Ance Krauze, Adrians Kukuvass, Daumants Kalniņš un Gunārs Jākobsons.

Fināla balsojumā iekļuva grupa "Triānas parks" ar dziesmu "Laika dziesmiņa", grupa "Tumsa" ar dziesmu "Pat nejautā", "Musiqq" ar dziesmu "Silta sirds", "The Sound Poets" ar dziesmu "Viss var mainīties", mūziķis Mārtiņš Ruskis ar dziesmu "Tu esi ceļš", grupa "Dabasu Durovys" ar "Šūpuļdziesmu", mūziķis Jānis Stībelis ar dziesmu "Ir tik karsts", grupa "Astro'n'out" ar dziesmu "Turies", mūziķis Lauris Reiniks ar dziesmu "Rīts pieneņpūkās", duets Aija Andrejeva un Goran Gora ar dziesmu "Pavasaris", grupa "Jauno Jāņu orķestris" ar dziesmu "Mazais vilciņš", Dons ar dziesmu "Dieviņš", dziedātāja Sabīne Berezina ar dziesmu "Mājās", grupa "Prāta vētra" ar dziesmu "Ziemu apēst" un Ivo Fomins ar dziesmu "Nekas jau nebeidzas".

Ekspertu padomē šogad darbojās latviešu izcelsmes Holivudas komponiste un "Emmy" balvas ieguvēja Lolita Ritmanis, komponists, pianists, aranžētājs un producents Jānis Strazds, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, operdziedātāja Inga Šļubovska, pianists Raimonds Petrausks, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ance Krauze, dziedātājs, vokālais pedagogs un komponists Adrians Kukuvass, džeza dziedātājs Daumants Kalniņš, televīzijas režisors Arvīds Babris un ilggadējais "Mikrofona" aptaujas veidotājs Gunārs Jākobsons.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais