Džollija un Pits sūdz tiesā avīzi

Holivudas aktieru Andželīnas Džolijas un Breda Pita advokāti Londonas tiesā iesnieguši prasību pret laikrakstu News Of The World, kas janvārī publicēja materiālu, apgalvojot, ka pāris šķiras un jau esot vienojies, kā sadalīt gandrīz 320 miljonus dolāru lielo kopējo īpašumu un kā aprūpēt bērnus. Pagaidām nav zināms, cik lielu kompensāciju pieprasa zvaigžņu pāris.

Jāatgādina, ka sensacionālā ziņa parādījās News Of The World slejās 24. janvārī, un, kaut gan pēc pāris dienām daudzos citos laikrakstos tika vēstīts, ka tā bijusi tikai preses pīle, britu avīze nav uzskatījusi par nepieciešamu atvainoties un atsaukt kļūdaino informāciju. A. Džolliju un B. Pitu pārstāvošais advokāts Kīts Šillings sarunā ar Reuters uzsvēris, ka pāri visvairāk aizskārusi un nokaitinājusi šī attieksme un aktieriem nav atlicis nekas cits kā sūdzēt laikrakstu tiesā. News of The World pārstāvis Heilijs Bārlovs pagaidām uzskatījis par pareizāku prasību nekomentēt, taču britu mediji domā – pastāv ļoti liela varbūtība, ka laikraksts prāvu zaudēs. Britu tiesu prakse ir krietni draudzīgāka prasītājiem nekā ASV tiesu prakse, jo nepieciešams tikai pierādīt publicētās informācijas nepatiesumu, – ASV tiesās tiek pieprasīti arī pierādījumi, ka šāda informācija publicēta apzināti.

Tikmēr 34 gadus vecā A. Džollija un 46 gadus vecais B. Pits turpina savu piesātināto publisko dzīvi. Svētdien abi apmeklēja amerikāņu futbola gada svarīgāko spēli – Super Bowl maču. Starp citu, spēles starp New Orlean Saints un Indianapolis Colts tiešraidi noskatījās 106,5 miljoni cilvēku, sasniedzot jaunu televīzijas rekordu. Bet pirmdien A. Džollija jau bija ieradusies Dominikānas Republikā, kur apmeklēja traģiskajā Haiti zemestrīcē ievainotos cilvēkus. "Viņa apmeklēja slimnīcu, parunājās ar vairākiem bērniem un kādu haitiešu sievieti, kura atpazina aktrisi un lūdza viņai palīdzību," sarunā ar AP sacījis Santodomingo slimnīcas pārstāvis. Vizītē Dominikānā A. Džollija bija ieradusies kopā ar ANO Bēgļu lietu komisariāta pārstāvi Gonsalo Vargasu Llosu – peruāņu rakstnieka Mario Vargasa Llosas dēlu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.