RECENZIJA: Bryan Adams - "Get Up”"

© publicitātes

Kanādiešu rokveterāns Braiens Adamss (56) nerimstas – lūk, viņa pēc skaita jau trīspadsmitais studijas albums. Producenta lomā šoreiz iejuties Džefs Lains, pazīstamās grupas „Electric Light Orchestra” jeb „ELO” līderis, taču diez vai tam bijusi izšķiroša nozīme skaņu materiāla izvēlē.

Adamss ir Adamss – turpina savā garā. Jāatgādina, ka savu popularitātes apogeju šis kanādietis sasniedza ar albumu „Reckless” (1984), kurā bija arī tādi hiti kā "Run To You" (apskatnieka vērtējumā – vienīgā daudzmaz jēdzīgā Adamsa dziesma...), "Heaven" un "Summer Of '69", un kurš tika pārdots vairāk nekā 12 miljonu kopiju apmērā. Tiesa, atsevišķu dziesmu jomā Adamss daudz lielākus panākumus sasniedza vēlāk, kad dāmu un ne tikai viņu sirdis lauza tādi gabali kā „Please Forgive Me”, „(Everything I Do) It Fotr You”, „All For Love” un citas. Diemžēl nu jau vairāk nekā 15 gadus Braienam Adamsam neviens hitparādes uz jumta gāžošs singls nav padevies, arī albumi topu tabulās ieņem aizvien zemākas vietas. „Get Up” štatos knapi trāpījis Top 100 (99. vieta), tiesa, Apvienotajā Karalistē tas ir Nr.2. Un Šveicē pirmais – lūk, kur koncertēt varētu braukt šis vīrs!

PAR. Viegls, relaksējošs un nekaitinošs rokenrols Braiena Adamsa labākajās tradīcijās. „We Did It All” ir ar pretenzijām uz rokbalādi, nav izslēgts, ka kādam tā arī iepatiksies. Noklausīšanās vērta ir „Thunderbolt” – nedaudz noslēpumaina un roķīga dziesma, tiešām laba. Interesantas ir bonusā pievienotās četru dziesmu akustiskās versijas – tā vismaz apgalvo tie, kas šajā diskā kaut ko ir saskatījuši. Starp citu, „Randomā” albumam esot gluži labi pārdošanas dati, tātad šo saskatītāju ir gana daudz.

PRET. Nu, un kam tas viss vajadzīgs? Pašam Braienam Adamsam un viņa kvēlākajiem faniem. Ierindas ripulītis, ko varētu raksturot ar teicienu „ne zivs, ne gaļa”. Ja noklausīsieties, garastāvoklis nebūs sabojāts, ja to neizdarīsiet, neko nebūsiet zaudējuši.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.