Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Aigars Kalvītis Ikšķilē spēlē bridžu

© obk.lv

Bijušais Latvijas Ministru prezidents, tagad a/s «Latvijas gāze» valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ir kaislīgs kāršu spēles cienītājs. Aizvadītās nedēļas nogalē »Vakara Ziņas« vēlā vakara stundā Kalvīti sastapa Ikšķilē, kur eksministrs īpaši labā omā populārajā atpūtas vietā un kafejnīcā «Dainas» piedalījās bridža sacensībās.

2016. gads Aigaram Kalvītim sākās uz bēdīgākas nots, jo viņš sarunā ar »Vakara Ziņām« atzina, ka nav uzvarējis Ogres bridža kluba rīkotajā šā gada pirmajā sporta bridža turnīrā. Starp visiem turnīra spēlētājiem viņš ierindojies pa vidu. Kalvītis skaidro, ka tas nav viņa labākais un veiksmīgākais rezultāts, jo iepriekšējās bridža sacensībās dalījis pirmo un otro vietu. «Ja ilgāku laiku nespēlēju, tad arī ir sliktāks rezultāts, jo neesmu formā. Līdzko man ir brīvs laiks, tā spēlēju bridžu. Piedalos Latvijas sporta bridža čempionātos komandu sacensībās. Nevar teikt, ka esmu profesionālis, spēlēju tik, cik laiks man atļauj. Gada laikā maksimāli piedalos desmit sacensībās. Bridžs ir sporta veids un intelektuāla spēle. Man patīk dažādi kāršu spēles veidi, arī zoles sacensības ir interesantas,» viņš atzīst.

Aigars Kalvītis jau daudzus gadus ir Ogres bridža kluba biedrs. Savukārt viens no Ogres bridža kluba dibinātājiem ir uzņēmējs Nauris Ārmanis, kas ir Kalvīša studiju biedrs no Lauksaimniecības akadēmijas laikiem, viens no nedaudzajiem Kalvīša jaunības dienu draugiem, ar kuriem viņš palicis tuvs līdz šim.