Mazais princis Džordžs sācis bērnudārza gaitas

© SCANPIX

Viens no jaunākajiem britu karaļnama pārstāvjiem, Lielbritānijas princis Džordžs, vakar sācis savas bērnudārza gaitas. Jau iepriekš viņa mamma Keita Midltone izteikusies, ka darīs visu, lai viņas bērniem būtu normāla bērnība.

Nākamos divus gadus Lielbritānijas princis apmeklēs Vestakras Montesori pirmsskolas mācību iestādi Norfolkā. Tā atrodas netālu no ģimenes mājām, un apstiprina iepriekš izskanējušās spekulācijas par to, ka ģimene apmetīsies uz dzīvi tieši šeit.

Britu karaļnams jau paziņojis, ka turpmāk bērnudārza pārstāvji nesniegs nekādus komentārus par Džordžu, turklāt zināms, ka uz šo pirmskolas mācību iestādi ved rūpīgi apsargāts un kontrolēts privāts ceļš. 

Zīmīgi, ka fotogrāfijas no pirmās mazā puisēna dienas bērnudārzā publicējuši nevis paparaci, bet gan zēna māmiņa Keita.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.