VAKARA ZIŅAS: Kā rotāties Ugunīgā Pērtiķa gadā

© Scanpix

Sagaidot Pērtiķa gadu, palūkojāmies, kāds talismans katras horoskopa zīmes pārstāvim būtu piemērotākais. Tā tikai šķiet, ka pērtiķim varētu patikt lēti spīguļi. Nekā nebija, Pērtiķa gadā bižutēriju ar slīpētiem stikliņiem liekam malā un skatāmies uz akmeņiem!

Dažādos avotos un literatūrā katras horoskopa zīmes pārstāvjiem tiek ieteikti pat ļoti dažādi akmeņi. »Vakara Ziņas« izvēlējās vienu, kas vistrāpīgāk raksturo katras zīmes pārstāvi. Ja kādam šķiet, ka šis akmens nu gan līdz šim ir ticis piedēvēts pavisam citai horoskopa zīmei, tad atcerieties – Pērtiķim likumi nav rakstīti, Pērtiķis darīs tā, kā grib, nevis tā, kā ir pieņemts.

Aunam – rubīns

Impulsīvajam, drosmīgajam un revolucionārajam Aunam ieteicams cēlais rubīns, ko šīs horoskopa zīmes pārstāvji var izmantot par savu talismanu. Rubīns ir karalisks dārgakmens, kas simbolizē mīlestību un kaislību. Šis akmens sev līdzās necietīs nevienu citu. Tiek uzskatīts, ka gredzens ar rubīnu savam īpašniekam nodrošina ilgu mūžu, kā arī rubīnu ieteicams valkāt, ja ir pazemināts asinsspiediens. Rubīns Auniņam ļauj apslāpēt impulsīvo un straujo dabu.

Aunam piestāv vispārdrošākās un vismodernākās rotaslietas, kādas vien cilvēks spēj iedomāties. Jo krāšņāka rota, jo labāk, jo lielāks un pamanāmāks akmens, jo labāk. Jo interesantāka forma, jo labāk. Auns grib būt pamanāms.

Vērsim – onikss

Solīdā, noslēgtā un respektablā Vērša talismans varētu būt onikss. Tas pasargā no vientulības un piešķiļ optimisma dzirksti. Šis ir veiksmes simbols. Vērsītis prot krāt naudu, un oniksam piemīt spēja pievilkt naudu. Akmeņu zinātāji ir pieminējuši kādu savdabīgu oniksa nozīmi. Ja sievietei ap kaklu apliktas oniksa krelles, tas signalizējot, ka ģimenē tieši viņa ir galvenā, bet vīrs piekāpjas. Oniksa rotaslietas nedrīkstot dāvināt sievasmātei un mīļākajai, jo onikss spējot iedegt kaisli.

Vērsim patīk ekskluzīvas rotas no reti sastopamiem dārgakmeņiem. Viņa rotas nebūs tik trakulīgas kā Aunam, drīzāk atgādinās senču mantojumu – jo masīvāk un solīdāk, jo labāk, jo dārgāk, jo labāk. Bet Vērsis nepirks dārgas rotas tikai tālab, lai izrādītos. Viņam tas ir arī naudas ieguldījuma veids.

Dvīņiem – citrīns

Sabiedriskie, kustīgie un draudzīgie Dvīņi izvēlas izsmalcinātas un efektīgas rotaslietas. Neko smagu, lielu un iespaidīgu. Dvīņu talismans varētu būt citrīns, kas savu īpašnieku apvelta ar papildu oratora dotībām un pārliecināšanas spējām. Runātīgajiem Dvīņiem tas par ļaunu nenāks. Citrīns pastiprina Dvīņiem piemītošās īpašības, tajā skaitā optimismu, uzlabo noskaņojumu un ieteicams garīga darba darītājiem.

Dvīņi nebūt nepērk visu, kas patrāpās pa rokai. Viņi kopš jaunības ir izveidojuši savu stilu un ar to ļoti lepojas.

Vēzim – topāzs

Jūtīgā, emocionālā un romantiskā Vēža talismans varētu būt topāzs, jo Vēzītis bieži paļaujas uz intuīciju. Topāzs šo maņu vēl vairāk «uzasina», ļauj ieraudzīt māņus, viltu un intrigas, palīdz profesionālajā jomā. Topāzu ieteicams valkāt kulona formā.

Vēzis rotas izvēlas atkarībā no noskaņojuma. Kad viņš ir iemīlējies, tad pastieps roku pēc rozā akmeņa, kad noskumis – pēc pelēka. Tomēr Vēzim netīk blāvas un vienkāršas rotaslietas. Viņš katram no akmeņiem un katrai rotai ir sacerējis savu stāstu un pilnīgi noteikti pamana ikvienu niansi – arī to, kā rota izskatās saules gaismā un citā apgaismojumā.

Lauvam – smaragds

Lauva ir karalis ne tikai dzīvnieku, bet arī cilvēku pasaulē. Lai arī Lauvas dabai atbilst saulainais dzintars, šķiet, smaragds šīs horoskopa zīmes pārstāvi vilinātu vairāk. Lauva ir cēls un majestātisks, bet vienlaikus spēj ātri aizsvilties. Zināms jau, ka lauvu aiz ūsām nevajag raustīt.

Lauvam patīk greznas un dārgas rotas, kas apliecina viņa statusu. Zelts, protams, nevis apzeltīts nieciņš. Lauvam – tikai visu to labāko, kvalitatīvāko un ekskluzīvāko!

Smaragdam piemīt spēcīga enerģētika, tas palīdz nomierināt nervu sistēmu un stimulē libido. Un ko gan līderim, kāds Lauva ir, vajag? To arī vajag! Un vēl smaragds aizgaiņā nepatīkamus sapņus un savu īpašnieku pasargā no nelaimēm. Smaragds un zelts ir ideāls talismans.

Jaunavai – nefrīts

Jaunava ir gan kautrīga un emocionāli vāra, gan spēj izbrīnīt un pārsteigt ar sava stila izmaiņām. Žvikt, un kādu dienu Jaunava parādās pavisam citā gaismā. Tieši emocionalitāte liek Jaunavai mainīties un mainīt savu stilu.

Ja vēlaties dāvināt rotaslietu, tad Jaunavas gaumei izdabāt ir visvienkāršāk. Lai ko uzdāvinātu, Jaunava pratīs likt lietā katru, atvainojiet, štruntiņu. Daudziem Jaunavas stiliņš varētu šķist savdabīgs, bet ar to jāsamierinās – ja Jaunava gribēs brošu piespraust pie somiņas, tad viņa to izdarīs.

Jaunavas talismans varētu būt nefrīts, kam piedēvē dziednieciskas īpašības. Nefrītu iesaka nēsāt, ja veselības problēmas saistītas ar nierēm. Tas stimulē pārmaiņas, arī zemapziņu, tiek uzskatīts par mūžības akmeni, kas pasargā no nelaimēm. Nefrīts ir piemērots talismans vientuļniekiem, bet Austrumos tas simbolizē arī ķermeņa, dvēseles un prāta vienotību.

Svariem – malahīts

Mīlīgie, mīlošie un apburošie svari par savu talismanu var izvēlēties malahītu. Malahīts tiek uzskatīts par aktieru, rakstnieku, mākslinieku un citu neordināru un brīvdomīgu personību akmeni, jo tas vairo radošumu. Turklāt malahīts kavē novecošanos. Nu ko, jāpamēģina, vai tiešām tā ir!

Svariem piemīt tāda fantāzija, ka modes mākslinieki var droši doties pensijā. Jāpiebilst, ka Svaru zīmē dzimuši arī pasaulē pazīstami modes mākslinieki, kā arī «parastie» Svari prot tērpties izsmalcināti.

Svari savas rotaslietas nepirks impulsīvi. Viņi meklēs un rūpīgi izvēlēsies, un, ja pirks, tad tikai izsmalcinātu rotu. Toties Svariem nav būtiski, kāds akmens ir rotiņā – pusdārgakmens, dārgakmens vai demokrātiski lēts kristāliņš. Svari jūsmos par formu, nevis par cenu. Tāpēc Svariem ir grūti nopirkt dāvanu pa prātam, ja kāds vēlas šīs horoskopa zīmes pārstāvi aplaimot tieši ar rotaslietu.

Skorpionam – kaķacs

Kaislīgais un nepakļāvīgais Skorpions par talismanu var izvēlēties kaķaci. Šis akmens ir saderīgs ar neatlaidīgiem un spēcīgiem cilvēkiem. Kaķacs talismanu izmanto nelokāmi cilvēki – ja vienreiz izlēma un apsolīja, tad plānus īstenos, nevis mētāsies ar idejām. Vīrs un vārds, nevis ar muti Rīgā, bet ar darbiem aizkrāsnē. Gredzenus un rokassprādzes ar kaķaci izmanto, lai aizsargātu sevi, ģimeni un īpašumu pret ļaunu aci un skauģiem.

Skorpions par savu stilu pat nedomā, jo viņam tāds taču piemīt kopš dzimšanas. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji visbiežāk izvēlas rotas ar lieliem un spilgtiem akmeņiem vai tikai no metāla. Piemēram, iespaidīgu sudraba gredzenu. Skorpiona rotaslietas daudziem šķiet seksuāli agresīvas. Tā arī ir – Skorpions ir apveltīts ar apskaužamu seksuālo enerģiju un apetīti.

Strēlniekam – obsidiāns

Strēlnieks nevis seko modei, bet to rada. Viņš ir neatkarīgs, aktīvs un arī neprognozējams. Tāpēc Strēlnieks grib nēsāt ērtu un praktisku rotaslietu. Strēlnieka talismans varētu būt obsidiāns, kas slēpj jaudīgu vulkāna enerģiju. Obsidiāns jau arī radies vulkāna izvirduma rezultātā. Tas palīdz attīstīt intuīciju, apslāpē Strēlnieka nereti agresīvo enerģiju, slinkumu, neapmierinātību un attur no krāpšanas. Obsidiāns arī spējot pasargāt no nepiemērotām attiecībām.

Ja jāizvēlas dāvana Strēlniekam un ja tā ir rotaslieta, tad noteikti – multifunkcionāla. Broša, ko var izmantot kā kulonu, krelles, ko var aplikt arī ap roku, rokassprādze ar pulksteni. Strēlnieks priecāsies kā bērns!

Mežāzim – koks

Jā, koks nav akmens, toties ir dzīvs, organisks materiāls. Koks ir vispiemērotākais materiāls Mežāža rotaslietām. Tas iemieso Zemes stihiju, simbolizē auglību, atjaunotni, atdzimšanu un neatlaidību – visu, kas Mežāzim ir tuvs un saprotams. Tāpēc šīs horoskopa zīmes pārstāvjiem par talismanu ieteicams izvēlēties koka krellītes, rokassprādzes un kulonus.

Zem Mežāža klasiska stila žaketes pukst karsta sirds. Viņam patīk vienkāršas rotas, bet Mežāzis tās prot valkāt ar tādu šiku, ka pat visvienkāršākais gredzentiņš iegūst vislielāko vērtību un to pamana ikviens.

Ūdensvīram – lazurīts

Ūdensvīrs ir nākotnes cilvēks un par savu talismanu var izvēlēties lazurītu. Tam piedēvē spēju vairot prieku, laimi un iedvesmu. Lazurīts mudina savu īpašnieku mainīties, apgūt jaunas zināšanas, pilnveidoties, jo Ūdensvīrs grib mainīt pasauli. Lazurītu uzskata par dziedniecisku akmeni, kam piemīt spēja regulēt vairogdziedzera darbību.

Ūdensvīra stils ir oriģināls, viņš spēj izveidot baudāmu kokteili no modes jaunumiem un vecmāmiņas pūralādes dārgumiem. Arī viņa rotaslietas ir neparastas – jo dīvaināk, jo labāk. Ūdensvīrs zina vismaz desmit veidus, kā iespējams valkāt vienu un to pašu rotaslietu, un savas rotas izvēlas pēc tikai pašam saprotamas loģikas.

Zivīm – pērles

Pretrunīgās Zivis par savu talismanu var izvēlēties pērles. Tām piedēvē spēju atturēt no nepārdomātas un impulsīvas rīcības, jo Zivtiņas spēj sastrādāt posta darbus uz līdzenas vietas. Pērles simbolizē dvēseli, garīgo attīstību un harmoniju. Pērļu rotaslietas piestāv maigām būtnēm, un starp Zivīm tādu ir gana daudz.

Zivju horoskopa zīmju pārstāvji tiek uzskatīti par mistiķiem, par cilvēkiem ne no šīs pasaules, bet Zivis visiem parāda mēli, jo spēj būt mērķtiecīgas un izlēmīgas un gāzt kalnus. Zivīm rotaslieta nav tikai tērpa papildinājums. Rotaslieta atspoguļo Zivju dvēseles stāvokli, tāpēc ar modi nav nekādas saistības. Jo labāk sapratīsiet, par ko Zivis domā, sapņo un pēc kā ilgojas, jo veiksmīgāk trāpīsiet desmitniekā, izvēloties dāvanā rotaslietu, kas atbildīs Zivju noskaņojumam.



Izklaide

Šodien Andrejostā notika svētki "Riga Riverside Festival". Norisinājās Latvijas lielākās jūras burāšanas regates "Gulf of Riga Regatta 2024" buru jahtu parāde, bērnu burāšanas laivu "Optimist" paraugdemonstrējumi, starptautiski atzītu lielo vēja pūķu mākslinieku šovs, koncerts un dažādas darbnīcas bērniem un pieaugušajiem.

Svarīgākais