VAKARA ZIŅAS: Valsts prezidents – selfiju karalis

© F64

2015.gada gada visapspriestākā persona ir Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš ļoti satuvinājies ar savu tautu. Regulāri apmeklē saviesīgus pasākumus, allaž mundrs un dzirkstošas enerģijas pilns. Gatavs runāt publiski pat tad, ja iepriekš nav sagatavojis runu, un gatavs ar ikvienu nofotografēties. Prezidenta drošības dienests jau pieradis pie bērniem, pusaudžiem, vīriem un sievām, kas gatavi mesties klāt prezidentam, lai iemūžinātos ar valsts pirmo personu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzņemoties amata pienākumus, 8. jūlijā Saeimas ārkārtas sēdē deva svinīgo solījumu. Todien jaunievēlētais prezidents atrādīja arī savu mīļoto ģimeni – sievu Ivetu un abu dēlus Ivo un Nauri.

Līdz ar Raimonda Vējoņa ievēlēšanu par Valsts prezidentu Latvijā sācies jauns laikmets. Tuvs tautai ar savu izteikto malēnieša akcentu, sirsnību un mīlestību uz jokiem – tādu jauno Valsts prezidentu Raimondu Vējoni prognozēja viņa pazinēji. Prognozes ir piepildījušās. Vējoņa stils komunikācijā ar sabiedrību ir pavisam citādāks nekā iepriekšējiem atjaunotās Latvijas valsts prezidentiem. Sociālās mikroblogošanas vietne «Twitter» un tiešsaistes mobilais fotogrāfiju un video koplietošanas tīkls «Instagram» pierāda, ka ar prezidentu ir nobildējušies visi, kam nav bijis slinkums pieiet pie Valsts prezidenta. Žurnālists Māris Zanders pat nācis klajā ar ierosinājumu – selfijus ar Raimondu Vējoni pārdēvēt par «vējonīšiem». Tā arī ir aizritējis «Vējonīša gads».

Svarīgākais