Latvija pusfinālā Oslo uzstāsies 25. maijā

© publicitātes

Svētdienas pēcpusdienā šāgada Eirovīzijas dziesmu konkursa galvaspilsētā Oslo norisinājās Eirovīzijas pusfinālu izloze par dalību 25. vai 27. maijā. Latvijas pārstāvim būs jāuzstājas pirmajā pusfinālā – otrdien, 25. maijā.

Reizē ar Latvijas dalībnieku Eirovīzijā startēs arī Serbijas, Somijas, Krievijas, Grieķijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Islandes, Moldovas, Maltas, Portugāles, Maķedonijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Polijas, Albānijas un Igaunijas pārstāvji. Kaimiņi no Lietuvas par iekļūšanu finālā cīnīsies 27. maijā.

Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško Neatkarīgajai atzīst, ka pusfinālā būšot cienīgi konkurenti. "Skatīsimies, kādi būs pārējie, taču jau tagad ir skaidrs, ka pirms došanās uz Oslo būs jāsakrāmē lielākas ceļasomas, jo tas nozīmē dzīvošanu tur vēl par divām dienām ilgāk," piebilst I. Lepeško.

Viņa norāda, ka Latvijas dalībniekiem iepriekšējos gados nav nācies uzstāties pirmajā pusfinālā un šī būs pirmā reize.

Otrajā pusfinālā uzstāsies Šveices, Lietuvas, Gruzijas, Turcijas, Īrijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Ukrainas, Nīderlandes, Bulgārijas, Horvātijas, Dānijas, Azerbaidžānas, Kipras, Rumānijas, Izraēlas un Armēnijas dalībnieki.

Tāpat organizatori izlozes kārtībā noskaidroja, kā uzstāsies tā dēvētais lielais četrinieks – Francija, Vācija, Spānija un Lielbritānija, kā arī konkursa uzņēmējvalsts Norvēģija. Kopā ar Latvijas pārstāvi 25. maijā startēs arī Vācijas un Spānijas dalībnieki, savukārt 27. maijā Norvēģijas, Lielbritānijas un Francijas dziedātāji.

55. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 29. maijā 23 000 skatītāju arēnā Telenor. Par uzvaru šāgada konkursā cīnīsies 39 valstis.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.