Latvijas Pasts Ziemassvētku vecīša pastkastītē nogādā jau pirmās vēstules

© F64

Latvijas Pasts kā Ziemassvētku vecīša īpašais draugs aicina ikvienu bērnu rakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Savukārt bērnu vecāki tiek aicināti pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese, sūtītāja adrese un uzlīmēta atbilstoša nomināla pastmarka.

Latvijas Ziemassvētku vecītis dzīvo Rūķupē, Pāvilostas novadā. Latvijas Pasts Ziemassvētku vecīša pastkastītē nogādā viņam adresētās vēstules. Arī visas atbildes, ko Ziemassvētku vecītis bērniem rakstīs - Latvijas Pasts nogādās adresātiem, ja vien būs norādīta precīza sūtītāja adrese. Tāpat arī Latvijas Pasts atbalsta Rūķupes akciju "Piepildīsim Lielo dāvanu maisu", kuras laikā ikviens - gan skolas, gan bērnudārzi, gan individuāli - tiek aicināts sagatavot dāvanas tiem, kuriem Ziemassvētku prieks nebūs tik košs, kā gribētos.

Ar Latvijas Pasta starpniecību, Ziemassvētku vecītis Rūķupē līdz šim ir saņēmis 65 vēstules, kuru starpā ir pat vēstules no Ukrainas un Portugāles, bet vairums - no Latvijas. Ziemassvētku vecītis ir atbildējis jau uz 36 vēstulēm un sagatavojis arī pastkartes, kuras piegādās Latvijas Pasts.

Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību € 0,50, Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību € 0,71, bet Salatēvam Krievijā - ar nominālvērtību € 0,85

Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu, ir svarīgi norādīt precīzu Ziemassvētku vecīša adresi, uzlīmēt atbilstoša nomināla pastmarkas, kā arī uzrakstīt sūtītāja adresi. Atgādinām, ka neprecīza un nepareiza adrese var būt iemesls ne tikai ilgai vēstules ceļošanai, bet arī sūtījuma nenonākšanai līdz adresātam.

Ziemassvētku vecīša adrese:

Ziemassvētku vecītis Rūķupē

Ziemupes pasts,

Vērgales pagasts,

Pāvilostas novads,

Latvija

LV-3463

Santa Klausa adrese:

Santa Claus

Arctic Circle

96930

Rovaniemi

Finland

Salatēva adrese:

162390

Rossija

Vologodskaja oblastj

Gorod Veljikij Ustjug

Dom Djeda Moroza

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.