Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

13.decembra jubilārs: aktieris Māris Bezmers

Skatītāju iemīļotā seriāla Viņas melo labāk! Roberta lomas atveidotājs aktieris Māris Bezmers par pārlieku lielu uzmanību nesūdzas, uz ielas klāt viņam neviens neskrien. «Vai nu mani nesazīmē, vai nu latvieši ir kautrīgi, vai nu tautai tagad ir citi seriāli un citi varoņi...» © Matīss MARKOVSKIS, Valmieras drāmas teātra publicitātes foto

«Bieži ir sanācis, ka dzimšanas dienā ir jāspēlē izrāde. Tad turpat teātrī arī ballējam. Šoreiz pēkšņi ir tik brīvs – ne mēģinājuma, ne izrādes –, ka es pat esmu apmulsis un nezinu, kā lai tagad to dara...» atzīst Valmieras drāmas teātra aktieris Māris Bezmers. Šodien viņš svin savu 35. dzimšanas dienu!

«Godīgi sakot, nav ne mazākās nojausmas, ko darīšu šodien. Sestdien ar ģimeni – sievu un abiem bērniem – bijām Rīgā, gājām uz Nacionālā teātra izrādi Sudraba slidas. Pēc tam visi kopā skriešus uz kultūras telpu 3 māsas Vecrīgā, kur man pašam ir jāspēlē izrāde – režisores Ditas Balčus iestudētā Ojāra Vācieša jubilejai veltītā muzikālā un izglītojošā piedzīvojumā bērniem Kas par traku, tas par traku. Tas nozīmē, ka sestdien mums bija mākslas programma, bet svētdiena brīva,» stāsta Māris Bezmers. Aktieris neslēpj, ka viņam patīk ballītes, taču šoreiz viņš ļaujas plūdumam un domā, ka «gan jau pēdējā brīdī kaut ko noorganizēs un uzballēs».

Māris Bezmers stāsta, ka sezonas sākums teātrī viņam bija ļoti noslogots un nogurdinošs. Sezona iesākās ar viesizrādēm Rīgā, tām sekoja jauniestudējums Meistars un Margarita Indras Rogas režijā, pēc tam bija darbs pie režisora Reiņa Suhanova, kurš iestudēja Raiņa Vētras sēju, tās pirmizrāde bija 1. decembrī. Paralēli bija jāspēlē citas repertuāra izrādes, tāpēc aktieris tagad izbauda, ka pāris nedēļas ir no mēģinājumiem brīvs. Jo pavisam drīz darbs atkal atsāksies – šoreiz pie jaunā režisora Jāņa Znotiņa, kurš Valmieras drāmas teātra Apaļajā zālē iestudēs Harija Gulbja Medību pili. Pirmizrāde plānota 19. februārī.

«Patiesībā jau šīs pāris nedēļas man tikai nosacīti ir brīvas. Bērni ir drusku apslimuši, tad nu dzīvoju ar viņiem pa māju. Un vakarā, kad viņi jāliek gulēt, parasti aizmiegu pirmais...» teic Martas Adeles (3) un Mārča Jēkaba (5) tētis.

Jau vairāk nekā trīs gadus viņš ir arī aktiermeistarības pasniedzējs Valmieras Valsts ģimnāzijā, kur, lai arī slodze nav liela, tāpat ir jāatrod laiks. «Kā mēs zināms, skolotājiem nav tās lielākās algas, skola nav nekāda zelta bedre, bet, ja man nepatiktu, tad jau nestrādātu. Es to daru vairāk sev – lai, strādājot ar jauniešiem, arī sevi vēl vairāk pilnveidotu,» atzīst talantīgais aktieris.

Ko jubilāram dzimšanas dienā novēlēt? «Restartēties un uzkrāt jaunas emocijas. Jo ir drusku sakrājies nogurums – gan psiholoģiskais, gan fiziskais. Tāpēc gribas vairāk atpūsties. Un nevis sēdēt mājās, bet izrauties no ikdienas, arī no teātra vides un izvēdināt galvu. Šajās brīvdienās tā arī darīsim – brauksim uz Rīgu! Ja nekur citur pagaidām nesanāk, jo viss atkarīgs no maniem darba grafikiem, tad ir labi, ka var izbraukt vismaz Latvijas robežās – tas jau arī iedos kādu enerģijas lādiņu,» domā Māris Bezmers. Bet viņš ļaujas arī pasapņot un saka, ka gribētu aizbraukt uz siltajām zemēm, tur, kur ir saule un gaisma. «Ja pie mums būtu vismaz balts sniegs, arī būtu forši, bet drēgnais slapjdraņķis nekādu baigo enerģiju nedod un tumsa neiepriecina. Jā, šobrīd man kaut kā ļoti pietrūkst gaismas un saules enerģijas...».