RECENZIJA: Ellie Goulding - „Delirium”

© Publicitātes foto

„Positivus” šonedēļ izsludināja nākamgad notiekošā jubilejas festivāla galvenās mākslinieces vārdu, taču, cerams, ka tā būs tikai viena no galvenajām māksliniecēm – ar Eliju Goldingu pilnu Zvejnieku parku nesavāksi.

Pie mums britu popzvaigznes, 28 gadus vecās (30. decembrī paliks 29) Elijas vārds absolūti nav svešs: 2013. gada aprīlī viņa uzstājās koncertzālē „Palladium” un pērn arī festivālā „Positivus”. Jāatgādina, ka abi pirmie Goldingas albumi „Lights” (2010) un „Halcyon” (2012) britu topā sabija pirmajā vietā, viņa dziedājusi pat prinča Viljama un Keitas Midltones kāzās Bakingemas pilī, Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremonijā Oslo un Ziemassvētku egles iedegšanas ballē Baltajā namā Vašingtonā, kas viss devis šai britu dziedātājai iespēju kļūt par vienu no pieprasītākajām māksliniecēm koncertos un festivālos Eiropā. Jaunajā albumā Elija Goldinga turpina mīt iesākto taciņu: arī iepriekšējā diskā bija kopdarbs ar dīdžejzvaigzni Kalvinu Herisu (tad - "I Need Your Love", tagad – „Outside”), arī iepriekš bijušas dziesmas no filmām (iepriekš - "Bittersweet" no vampīrfilmas "The Twilight Saga: Breaking Dawn", tagad – „Love Me Like You Do” no erotiskās filmas „50 Shades Of Grey”), tikai šoreiz uzlabojušies komerciālie rādītāji štatos (pirmoreiz Top 3), bet pasliktinājušies Apvienotajā Karalistē („tikai” trešā vieta). Arī šoreiz dziesmu autoru vidū ir labākie popmūzikas producenti, piemēram, Gregs Kērstins un Makss Martins. 

PAR. Elija Goldinga ir pacentusies – 16 dziesmas, bet „deluxe” versijā klāt nāk vēl seši gabali, tostarp teicamais „Outside”, kurā perfekti jūtams Kalvina Herisa rokraksts. Arī iepriekšējos diskos Elijai bija vesels lēvenis gabalu, starp kuriem varēja atrast kādu pērli, kas šoreiz ir singls „On My Mind”. Taču ne tikai – labi klausās arī tādas dziesmas kā „Holding On For Life”, Don’t Need Nobody” un „Lost And Found”. Droši vien arī „Love Me Like You Do”, tikai tad tomēr laikam vajadzētu redzēt „Greja piecdesmit nokrāsas”, citādi šis gabals „nepielec”. Ja pēc „Halcyon” klajā nākšanas apskatnieks skeptiski vēstīja, ka ir ”pat grūti iedomāties, ar ko Elija Goldinga varētu aizraut koncertā”, tad pēc 2014. gada „Positivus” apmeklējuma jautājumi šajā aspektā vairs nerodas.

PRET. Ja iepriekš mēģinot raksturot Elijas Goldingas dziesmas nācās rakņāties dažādu stilu krātuvītēs (indīpops, folks utt.), tad tagad viss ir vienkārši – tā ir popmūzika, miers un basta. Labās dziesmas noslīcinātas ierindas gabalu čupā, arī stilistiski šādu izpildītāju ir steriem un grēdām. Labi, ka katru dienu nenākas klausīties šāda stila dziedātājas, vienu Eliju vēl var pieciest.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais