Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

4.decembra jubilārs: aktieris Madars Zvagulis

Aktieris Madars Zvagulis atklāj, ka no sievas dāvanu dzimšanas dienā jau saņēmis – tā ir biļete uz slavenā Krievijas humorista Pāvela Voļas jauno Lielo Stand-Up izrādi, kas 20. decembrī būs Arēnā Rīga. «Jau pagājušogad biju uz viņa izrādi un biju absolūtā sajūsmā!» © F64

«Man dzimšanas diena vairākkārt bijusi ar kaut ko īpaša: savā 19. dzimšanas dienā pirmoreiz apprecējos, bet 27. dzimšanas dienā iepazinos ar savu otro sievu,» atklāj aktieris un seriāla UgunsGrēks Dāvida lomas atveidotājs Madars Zvagulis. Šodien viņš svin savu 35. dzimšanas dienu!

Arī 30. dzimšanas diena aktierim palikusi spilgtā atmiņā: sieva Laine bija noorganizējusi brīnišķīgu ballīti, bet jubilārs sēdēja virtuvē un nevarēja tajā piedalīties, jo savu augstāko punktu bija sasniegusi veģetatīvā distonija... «Tagad viss ir normāli,» viņš saka un atklāj, ka šogad atkal plānojas svinības. Oficiālā daļa kopā ar ģimeni un pašiem tuvākajiem būs kafejnīcā Austra, bet vakara turpinājums ar draugiem – Teātra bārā. Tieši tur Madars pirms astoņiem gadiem iepazinās ar Laini. «Kopā ar vienu no labākajiem draugiem Māri Bezmeru bijām iegājuši sagaidīt manu dzimšanas dienu, un tieši pulksten 12 Bezmers piecēlās un teica: «Zvagulis uzsauc visam bāram!» Tajā brīdī tur bijām tikai divi un vēl bāra darbinieki. Laine bija viesmīle...» stāsta šodienas gaviļnieks, piebilstot, ka vēlāk arī viņš pats tur trīs gadus nostrādāja par bārmeni.

Aktieris neslēpj: būtu gribējis savā dzimšanas dienā būt uz skatuves, taču nesakrita grafiki teātros, kur viņš spēlē. Madars Zvagulis ir neatkarīgais aktieris, un viņš spēlē gan Ģertrūdes ielas teātrī (marionešu izrādē Pasaka par veco nāvīti), gan Dirty Deal Teatro (melnajā komēdijā Dienas varonis un izrādē Ainava un bars, kas 6. decembrī tiks spēlēta pēdējoreiz), gan teātra klubārestorānā Austrumu robeža (komēdijā Stokholmas smukulis), gan Latvijas Jaunatnes teātrī (izrādēs Cukurs. Herberts Cukurs, kas 7. decembrī būs pēdējoreiz, mūziklā Mazais princis un komēdijā Gumijas princis). «Šīs sezonas sākumā man sanācis tāds pēdējo izrāžu maratons – 11. novembrī koncertzālē Rīga pēdējoreiz nospēlējām arī mūziklu Eslingena,» piebilst Madars Zvagulis. Viņš atzīstas, ka septembrī, kad pēc Mazā prinča pirmizrādes sapratis, ka jaunu piedāvājumu nav, ir tikai izrādes, aktieris jau domājis, ka varbūt jāmeklē cits darbs, kur piepelnīties. «Un tad nāca piedāvājumi spēlēt izrādē Stokholmas smukulis un seriālā UgunsGrēks, un oktobrī darbu grafiks jau bija tik piepildīts, ka domāju, kā lai visu paspēj. Bet – es visu izdarīju! Protams. Un, tā kā šobrīd man palicis vairs tikai UgunsGrēks un izrādes, jau nevaru sagaidīt, kad sāksies jauni mēģinājumi. Ir pārāk daudz brīva laika, gribas vairāk radoši strādāt, tāpēc esmu atvērts dažādiem piedāvājumiem.»

Viens piedāvājums – no režisora Kārļa Anitena – jau saņemts, un mēģinājumi sāksies pēc jaunā gada. Tas būs Dienesta romāns. Kinoskatītāji zina filmu, ko Eldars Rjazanovs un Emīls Braginskis uzņēma pēc pašu sarakstītās lugas Darba biedri motīviem. Luga ir septiņus gadus vecāka par filmu, tā pasaulē iestudēta vairāk nekā 140 teātros. Madaram Zvagulim režisors uzticējis galvenā varoņa Novoseļceva lomu. Viņa partnere būs Vita Vārpiņa, bet pārējās lomās – Veronika Plotņikova, Zane Burnicka, Anna Šteina un Kārlis Anitens. Pirmizrāde būs februāra vidū.

Bet sev dzimšanas dienā Madars Zvagulis novēl foršu ballīti. «Ir dzirdēts, ka cilvēki saka: dāvanas nav galvenais, svarīgāk ir satikties ar draugiem. Es arī tā gribētu teikt. Jo mūsdienās, kad ir feisbuks un draugi, pat īsziņa jau ir personiskāka nekā ieraksts sociālā tīkla profilā. Ja piezvana, tas jau vispār ir kaut kas, bet ja vēl atnāk pie tevis ciemos... Nu ko vēl vairāk dzimšanas dienā var vēlēties?!».