RECENZIJA: Janet Jackson - "Unbreakable"

© publicitātes

Džeksonu ģimenes pastarīte Dženeta uz kādu laiku bija nozudusi no aktīvās aprites, kas arī saprotams – pēc brāļa, popmūzikas karaļa Maikla Džeksona negaidītās nāves 2009. gada jūnijā viņa bija pārāk satriekta, lai domātu par mūziku, līdz ar to 2008. gadā izdotais „Discipline” uz ilgiem gadiem palika pēdējais Dženetas diskogrāfijā.

Nu 49 gadus vecā pop- un „r&b” dziedātāja atgriezusies ar jaunu studijas ripuli, kas pēc skaita viņai ir jau vienpadsmitais. Protams, ka Amerikā tas uzreiz ieņēma pirmo ailīti – pēdējie deviņi Džeksones albumi nav bijuši zemāk par otro pozīciju. Šo albumu sagatavot piepalīdzējis „r&b” producentu duets „Jam & Lewis” jeb Džimijs Džems un Terijs Luiss, ar kuriem dziedātāja sadarbojusies arī savas karjeras agrīnajos gados, bet vispār par albumu un arī pašu Dženetu ir pieejams maz informācijas – ir zināms, ka pirms trīs gadiem Džeksone apprecējās ar kādu Kataras miljardieri un it kā esot pievērsusies islāmam, bet par to gan jāšaubās, lai gan albuma atturīgās noskaņas par to varētu liecināt.

Dženeta Džeksone ir nozīmīga popmūzikas figūra jau 25 gadus - viņas inovatīvie un provocējošie mūzikas albumi vienmēr izsaukuši rezonansi un nedalītu uzmanību. Savu karjeru viņa uzsāka piedaloties šovā “The Jacksons”. Dziedātājas debijas albums iznāca 1982. gadā, bet pasaules slavu mūziķei atnesa superveiksmīgais ieraksts “Control” (1986). Jau 1991. gadā Dženeta noslēdza līgumu ar “Virgin Records” un kļuva par vienu pelnošākajām mūziķēm pasaulē. Būdama viena no popmūzikas slavenākās ģimenes atvasēm, viņa spējusi izcīnīt nozīmīgu vietu mūzikas pasaulē, turklāt ne tikai ar spēcīgo vokālu, bet arī sarežģītas horeogrāfijas piesātinātiem videoklipiem. Mūziķes ieraksti pasaulē pārdoti vairāk nekā 160 miljonos eksemplāru un lielāko hitu vidu ir tādas dziesmas kā “Nasty”, “Rhythm Nation”, “That’s The Way Love Goes” un “Got ‘Til It’s Gone”. Nākamā gada 22. aprīlī Dženeta uzstāsies Kauņas “Žalgiris” arēnā, bet pēc dienas - Tallinas “Saku Suurhall”.

PAR. Maikla Džeksona kvēlākajiem faniem šo ripuli klausoties droši vien nobirs kāda asariņa – daudzās dziesmās Dženetas balss tik ārkārtīgi precīzi atgādina Maikla vokālu, ka roka neviļus stiepjas pēc CD vāciņa pārbaudīt, vai netīšām nav uzlicies kāds no viņa darbiem. Lai gan kā hits tiek virzīts „No Sleep” (kopdarbs ar reperi J.Cole), daudz interesantāka šķiet spriganā „Burnitup!” ar Misiju Eliotu palīgos.

PRET. Iespējams, ka šo albumu noklausoties kādas desmit reizes te kaut ko var atrast, bet apskatnieks, ja godīgi, netika pat līdz šī 17 dziesmu garā diska beigām – kaut kas tik bezpersonisks sen nebija dzirdēts. Nē, albums nav slikts, tas ir ļoti kvalitatīvi nostrādāts, taču tas ir šaušalīgi nekāds, tas pat nekaitina, tas neraisa absolūti nekādas emocijas! Urnā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais