Aicina veidot Paula dziesmu aranžējumus

© F64

Gatavojoties komponista Raimonda Paula 80 gadu jubilejai, kas būs 2016.gadā, Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC), papildinot Latvijas pūtēju orķestru repertuāru, aicina profesionālos, topošos un neprofesionālos komponistus, mūzikas autorus un aranžētājus radīt Paula dziesmu aranžējumus, apdares un fantāzijas, popūrijus, rapsodijas, parafrāzes un svītas pūtēju orķestrim par Paula tēmām.

Skaņdarbi - vienas partitūras izdruka, kā arī partitūra un visas balsis - elektroniskā formātā, programmā "Sibelius 5" vai "PDF" formātā, norādot arī savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un e-pasta adresi, līdz 10.martam jāiesniedz LNKC, Pils laukumā 4, Rīgā. Skaņdarbi tiek pieņemti darba dienās no plkst.9 līdz 17.

Paulam 80 gadu jubileja apritēs 2016.gadā. Aprīlī notiks koncerts, kurā Nacionālo bruņoto spēku orķestris diriģenta Gunta Kumačeva vadībā Latvijas pūtēju orķestru diriģentiem, mūziķiem un ikvienam interesentam prezentēs izvēlētos skaņdarbus.

Koncertā piedalīsies LNKC izveidota komisija, kura izvērtēs koncerta programmu. Pēc koncerta atlasīto skaņdarbu autoriem piedāvās slēgt autoratlīdzības līgumus, un tie tiks izdoti Latvijas pūtēju orķestra repertuāra papildināšanai. Skaņdarbu izdošana negarantē to iekļaušanu 2018.gada Dziesmu un Deju svētku pūtēju orķestru koncertu repertuārā.

 

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais