VAKARA ZIŅAS: "Lauku sētas" Violeta kārdina ar pikantu dekoltē

Pievilcīgā aizkraukliete Violeta smejas, ka, lai arī ko viņa izdarītu nepareizi, visu vainu var novelt uz blondo matu krāsu © Santa Sergejeva

Violeta Stepanova (22) ir viena no spilgtākajām, draiskākajām un enerģiskākajām LNT šova «Lauku sēta» dalībniecēm. Tiesa gan, viņas kontā jau ir vairāki TV šovi. Dzimusi un augusi Pļaviņās sešu bērnu ģimenē. Šobrīd dzīvo un mācās Aizkrauklē, kur profesionālajā vidusskolā apgūst metinātājas arodu. Blondā jaunkundze nākotnē sapņo kļūt par frizieri, kā arī piedalīties vēl kādā realitātes šovā.

Kad bērnībā Violeta ar mammu no Pļaviņām ar starppilsētu autobusu brauca uz Aizkraukli iepirkties, viņa allaž sapņoja atgriezties šajā pilsētā. Reiz meitene, mammai pie rokas ejot, iemeta santīmu monētu Aizkraukles strūklakā un klusībā ievēlējās kādu vēlēšanos. Sapņi reizēm piepildās, un nu jau septiņus gadus Violeta par savām mājām sauc Aizkraukli. Tagad, pieaugušai esot, Violeta arī reizēm iemet strūklakā kādu laimes monētu un, ja redz krītošu zvaigzni, tad klusībā ievēlas kādu vēlēšanos, ja nu reiz piepildās. «Sapņoju kā maza meitene, bet reizēm arī piepildās,» viņa piebilst. Violetas kuplā ģimene dzīvo gan Skotijā, gan arī tepat Latvijā. Mamma devusies peļņā, bet tētis palicis ģimenes lauku mājās. «Lai arī kur mēs dzīvotu, ģimeni vieno «Trīs musketieru» slavenais teiciens: «Viens par visiem – visi par vienu!»,» stāsta Violeta.

Bagātīga dzīves pieredze

2009. gadā Pļaviņās tika slēgta skola ar krievu mācību valodu, kur mācījās arī Violeta. Meitene bija pabeigusi 9. klasi, un tieši tad arī piepildījās ilgi lolotais sapnis, jo, izvēloties skolu, kur mācīties tālāk, izvēle bija par labu Aizkraukles profesionālajai vidusskolai. Violeta sāka apgūt sekretāres-lietvedes arodu. Pēc tam palikusi šajā pašā skolā mācīties pavāra profesiju. «Aizkraukle ir ļoti spilgta pilsēta, jo šeit dzīvo lieliski cilvēki. Ja Pļaviņās viss bija drūms un pelēks, tad šeit tā nav. Man te ļoti patīk dzīvot,» ar sajūtām dalās šovu dalībniece. Violeta arī pamēģinājusi pastrādāt ārzemēs. Gadu Norvēģijā bijusi par apkopēju, bet Anglijā pusgadu fabrikā nostrādājusi. «Darbs Norvēģijā bija labs un alga arī ideāla. Ja Latvijā kauns strādāt par apkopēju, jo par padarīto maksā tikai kapeikas, tad Norvēģijā tas bija normāls darbs. Man arī Anglijā patika strādāt fizisku darbu. Fabrikā kārtoju kastēs pārtiku un darīju arī citus darbus,» viņa piebilst.

Metālapstrāde īpaši iecienīta meiteņu vidū

Šoruden Aizkraukles profesionālajā vidusskolā Violeta uzsākusi mācīties metālapstrādi. «Izdomāju, ka negribu gadu sēdēt mājās nelietderīgi, tad labāk kaut ko jaunu iemācīties un iegūt jaunu diplomiņu,» viņa paskaidro.

Kad »Vakara Ziņas« ciemojās Aizkraukles profesionālās vidusskolas metālapstrādes hallē, Violetas pasniedzējs Rolands Krūklis ieviesa skaidrību, kā ar metināšanas darbiem sadzīvo daiļais dzimums. «Tas nav nemaz tik neierasti, piemēram, Jelgavas metālapstrādes centrā galvenās metināšanas pasniedzējas ir sievietes. Mūsu skola bieži brauc pie viņām ekskursijā, un tad dāmas rāda, kā puišiem pareizi jāmetina. Jelgavā turklāt šī profesija ir iecienīta meiteņu vidū. Manuprāt, metinātājs daudz neatšķiras no pavāra-konditora. Vienīgi šis darbs ir raupjāks, jo jāstrādā ar metālu, un apstākļi nedaudz skarbāki. Gribu uzsvērt, ka metinātāja profesija nav smaga, jo aparāti un tehnoloģijas tagad ir modernas, jābūt tikai akurātam un precīzam. Mēs savā skolā apmācām elektrometinātājus aktīvo aizsarggāzu vidē, kuri metina tēraudu, čugunu un melnos metālus, kā arī elektrometinātājus inerto gāzu vidē, kas metina krāsainos metālus, kā, piemēram, alumīnijs un nerūsējošais tērauds. Tātad arī Violeta pēc šā kursa pabeigšanas, kas ilgst vienu mācību gadu, iegūs divas profesijas. Turklāt mūsu skolā ir paaugstināta stipendija, sākot no 70, līdz pat 110 eiro. Un pēc galaeksāmena nolikšanas ir vienreizēja stipendija 300 eiro apmērā. Šī naudiņa ir domāta jauniešu darba gaitu uzsākšanai, lai var noīrēt dzīvokli vai ko citu iegādāties, kas nepieciešams.»

Raksturojot Violetu, pasniedzējs teic: «Akurāta, centīga un atbilstoši savām spējām cenšas visu apgūt. Viņas esība mūsu grupas 15 zēniem ievieš pavisam citu mikroklimatu. Zēni vieni paši nedauzās un neampelējas. Uzvedība ir uzlabojusies, un visi pret Violetu izturas kā pret sievieti pieklājas.»

Taču pēc šīs profesijas apguves Violeta neplāno pelnīt sev iztiku kā metinātāja. Vaicājot, par ko gan viņa sapņo kļūt nākotnē, Violeta nekavējoties atklāj, ka būs friziere.

Izmeklējusi krustu šķērsu dzīvokli, bet gredzena nav

Jau piecus gadus blondās daiļavas sirds nav brīva: «Dzīvoju kopā ar savu puisi. Es jau nemaz nezinu, kā es viņu paciešu, bet nu esam tik ilgi kopā. Visi jau man prasa, nu kad precēsimies un kad mums būs bērni. Bildināta vēl neesmu, bet nojaušu, ka saderināšanās gredzenu viņš ir nopircis. Esmu visu māju izmeklējusi, bet nevaru to gredzenu atrast. Gredzens no manis ir kārtīgi noslēpts. Pirms diviem gadiem jau gandrīz saderinājāmies, bet tad pašķīrāmies. Visādi jau mums ir bijis – gan kāpumi, gan kritumi bijuši. Taču esam kopā,» vaļsirdīgi atzīst Violeta.

Ja ir kāds brīvs brīdis, kad nav jāuzkopj dzīvoklis vai draugam jāgatavo pusdienas vai vakariņas, Violeta tad pavada laiku ar draudzenēm. Aizstaigā līdz Daugavmalai, kas atrodas tikai pārsimts metru attālumā no Violetas dzīvokļa. Likteņupes ūdens nomierinot un palīdz sakārtot domas. «Vasarā biežāk uz Daugavu eju. Tad arī ar draudzenēm atrodam garāku zāli. Iekārtojam vietu un sauļojamies. Reizēm paņemam līdzi arī šašliku. Peldēties Daugavā man nepatīk. Es labāk dodu priekšroku ezeram. Daugavā straujš ūdens un akmeņi, kā arī piemētāts ar pudelēm. Es nevēlos sagriezt kājas,» ar savu dzīvi Aizkrauklē iepazīstina Violeta.

Televīzijā izskatās kā pončiks

Violeta neslēpj, ka viņa jūt azartu, piedaloties dažādos televīzijas šovos. Viņas puisis neesot greizsirdīgs un ļauj draudzenei izmēģināt spēkus visos TV projektos, kuros iesaistās. «Nav jau vēl man vīrs, lai kaut ko aizliegtu. Viņš jau sākumā neticēja, ka es tikšu kādā šovā un ka mani parādīs televīzijā. Tagad gan ar lielu interesi skatās «Lauku sētu». Un kritizē mani, ka esmu resna TV ekrānā. Piekrītu viņam, mazliet ir jānomet liekie kilogrami, jo citādi arī es pati, skatoties šovu, sapratu, ka izskatos kā pončiks.

Pirmais šovs, kurā piedalījos, bija «Cīnītājs». Šajā šovā biju tālu tikusi, bet pirms fināla mani izbalsoja. Pēc tam sekoja šovs «TV zvaigzne», savukārt šovā «Precamies» biju potenciālās līgavas draudzene. Es pati nevarēju pretendēt uz līgavas godu, jo man jau tobrīd bija nopietnas attiecības ar savu draugu. Gribēju arī startēt «Rīgas TV24» šovā «Misija Marss». Taču, tā kā piedalos «Lauku sētā», tad šoreiz šis šovs gāja man secen. Bet, ja būs kāds jauns TV šovs, es noteikti piedalīšos. Man ļoti patīk jaunas lietas apgūt un kaut ko iemācīties. Es gribu savu dzīvi izbaudīt tā, lai pēc tam mani mazbērni var teikt, ka viņu omīte bija super traka. Vienu reizi taču dzīvojam.

Visas rokas vienās tulznās

«Lauku sēta» no visiem iepriekšējiem šoviem man bija visgrūtākā. Lauku saimniecībā, kur filmēja šovu, bija ļoti laba aura un saimniece arī bija forša. Un kas par zemes platību un dīķi! Darba dienas sākās četros no rīta, jo bija jāceļas slaukt govis. Pa dienu arī nedrīkstēja pagulēt. Bija fiziski smagi. Pat tad, ja mūs nefilmēja, tāpat visi darbi bija jāizdara līdz galam. Man visgrūtākais darbs šovā bija kūts tīrīšana un gotiņu barošana ar zāli, ko atveda traktors. Pēc šā darba man visas rokas bija vienās tulznās.

Arī emocionāli bija ļoti grūti, un es salūzu. Lai gan neparādīju citiem savas asaras. Divu vienādu cilvēku šajā šovā nebija, katram sava odziņa. Ieguvu jaunu draudzeni Artu Brūveri no Līvāniem. Viņa ir baigi forša «čika». Sen neesam tikušās, vajadzēs saskrieties,» skaidrību par dalību šovos ievieš Violeta.

Blondā šovu dalībniece arī neslēpj un vaļsirdīgi atzīst, ka viņai ļoti patīk popularitāte. It sevišķi tagad, kad sākusies «Lauku sēta», Aizkrauklē Violetas popularitātes reitings tikai palielinās. «Biju iegājusi «barčikā», un man klāt nāk cilvēki, grib ar mani selfiju. Kad man nav ko darīt, palasu par sevi internetā komentārus un pazviedzu. Nu ko tad tie cilvēciņi citu var, kā vienīgi anonīmi mani nolikt. Lai pamēģina to izdarīt ar savu īsto vārdu un uzvārdu,» tā šova dalībniece.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais