RECENZIJA: Five Finger Death Punch - "Got Your Six"

© publicitātes

Pirms desmit gadiem ungāru izcelsmes ģitārista Zoltana Batorija izveidotais losandželosiešu „groove metal” kvintets „Five Finger Death Punch” jeb „5FDP” relatīvi īsā laikā izkarojusi labas pozīcijas ne tikai dzimtenē, bet arī otrpus okeānam.

 „Got Your Six” ir jau sestais grupas studijas albums, turklāt pirms pāris gadiem „The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell” iznāca pat divos paņēmienos, tas ir, viens disks kā „Volume 1”, bet pēc četriem nākamais kā „Volume 2” – šiem vīriem laikam sakrājies varen daudz sakāmā. „Ja kāds man palūgs rezumēt, kas īsti ir „5FDP”, es varēšu droši atbildēt, ka viss, kas jums par mums jāzina, ir dzirdams šajā jaunajā albumā. „Got Your Six” – tas ir labākais, ko mēs jebkad esam darījuši,” paudis vokālists Aivens Mūdijs. Nekā oriģināla, tā viņi visi saka pēc savu jauno albumu izdošanas... Ja paskatāmies komerciālos rādītājus, tad tie nudien ir labi – Amerikā otrā vieta kopējā topā un pārliecinoša pirmā roka un smagā roka topu ailēs, piektā - Vācijā, sestā - Apvienotajā Karalistē utt. Turklāt pirmajā nedēļā pārdotās 114 000 albumu kopijas ir labākais rādītājs „5FDP” karjerā. Hm, varbūt Mūdijam tiešām bijusi taisnība?

PAR. „5FDP” ir viena no apskatnieka iecienītākajām komandām un tāda tā paliks arī pēc „Got Your Six” izdošanas. „Grūvīgais”, enerģiskais un niknais skanējums ir saglabāts, arī dziesmu uzbūvē nekas nav mainījies. Ir lēnā smagdziesma („Digging My Own Grave”), ir melodisks gabals („My Nemesis”), ir kārtīgs roka spridzeklis („Wash It All Away”), ir arī plašākai auditorijai piemērota dziesma („Bloodhound Gang” repertuāram piedienošais singls „Jekyll And Hyde”), ir arī viena superdziesma („Meet My Maker”). Viss kā pienākas.

PRET. Īsiņš – tikai 38 minūtes. Albumi „War Is The Answer” (2009) un „Americam Capitalist” (2011) tomēr šķita spēcīgāki, pietrūkst tāda viena pamatīga un maucoša gabala. Tas ir, nē – viens ir, pietrūkst vēl viena.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais