VAKARA ZIŅAS: Andžāns trīs gadus veidojis kalendāru ar 12 teātra daiļavām

© Ingrīda Punka

Triju gadu garumā tapis Dailes teātra aktiera Ginta Andžāna projekts teātrakalendārs.lv, ko plašākai publikai prezentēja «Galerijā Centrs». Mākslas projektā piedalījušās un kā modeles pozējušas 12 daiļas un tautā mīlētas aktrises no dažādiem Latvijas teātriem.

Gints Andžāns sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka pašam neplānoti tā sanācis, ka tieši pirms trim gadiem viņš iedomājās radīt šo projektu. «Braucu mājās pēc kādas teātra izrādes un apsolīju sev, ka daudzas idejas esmu iesācis realizēt, bet neesmu pabeidzis līdz galam, taču šī ideja noteikti ir jārealizē. Tādēļ man prieks, ka beidzot tas ir izdevies, lai gan bija vajadzīgi veseli trīs gadi.»

Pa šiem trim gadiem daudz kas noticis kalendāra modeļu jeb aktrišu dzīvē. Piemēram, Elīna Dzelme piedzīvojusi krasas vizuālā tēla maiņas, Valmieras Drāmas teātra aktrise Inga Apine paspēja nomainīt uzvārdu, senāk viņa bija pazīstama kā Inga Siliņa. «Jā, daudz kas mainījies, bet tā galvenā doma ir mākslas darbs, un to mums ir izdevies iemūžināt,» lepns par paveikto ir Andžāns.

Pie projekta izveides aktieris bija piesaistījis veselu komandu, kurā bija gan frizieris, stilisti, grima mākslinieks un fotogrāfs. «Kādi tik mums piedzīvojumi nav bijuši šo triju gadu laikā! Esam apceļojuši teju vai visu Latviju un apskatījuši iepriekš neredzētas vietas. Man tas noteikti paliks mūžīgi atmiņā. Esmu ne tikai idejas autors, bet arī šoferis. Pats vadāju aktrises un radošo komandu uz visām foto sesijām, kā arī piedalījos pie bilžu atlases, jo katrā foto sesijā mums tapa 300 fotouzņēmumi,» tā Andžāns.

Aktieri jau mudinājuši skatuves kolēģi turpināt šo projektu un kā nākamo izveidot mākslas darbu – stiprā dzimuma aktieru kalendāru. «Jā, iestrādes jau mums ir, tādēļ ceru, ka pat gada laikā mēs varētu īstenot šādu projektu,» viņš nosaka.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais