Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Uzzini, kā tagad dzīvo Einars Repše

Eksministrs Einars Repše ar saviem mīļākajiem cilvēkiem iznāk no konditorejas, kur ģimene ieturēja maltīti © Aculiecinieka foto

Ekspremjera Einara Repšes (53) ikdiena tagad paiet mierīgā gaisotnē Ikšķilē. Viņš pilnībā nodevies tēva pienākumiem un ģimenei. Tiesa gan, Ikšķilē viņš joprojām ir slavenākais cilvēks, ko uz ielas var atpazīt viņa kolorītā ģērbšanās stila un lielās platmales dēļ.

Uzvedas kā vienkārši cilvēki

Nesen Einaru Repši ar ģimeni – sievu Rūtu Raginsku Repši (29) un abu dēlēnu Rihardu (7) – «Vakara Ziņas» sastapa, pusdienojam Ikšķiles centrā «Ozoliņa konditorejā». Repšes no savas privātmājas bija atvizinājušies ar džipu, ko šoreiz stūrēja pats ģimenes galva. Ģimene, ieturot maltīti, draudzīgi tērzēja un visu uzmanību pievērsa dēlēnam. Jāpiebilst, ka Repšes neizvēlējās smalkas delikateses, bet ieturēja klasisku maltīti – siltos ēdienus un salātus no konditorejas pusdienu piedāvājuma. Fonā skanēja «Radio Skonto», kas tieši tobrīd atskaņoja grupas «Linga» hitu «Krodziņš». Konditorejā pie galdiņiem sēdēja vairāki pusdienotāji, kuri, atpazinuši ekspremjeru, sačukstējās, ka pats Repše ieradies.

Ģimene aizraujas ar alpīnismu

Einara Repšes ģimene jau vairākus gadus dzīvo privātmājā Ikšķilē. Repšu puika, tāpat kā savulaik tētis, aizraujas ar gleznošanu. Mazajam Rihardam pirms pāris gadiem pat tika atklāta gleznu personālizstāde Latvijas Leļļu teātra foajē. Tagad par ģimenes kopīgu aizraušanos kļuvis arī alpīnisms, un kalnos kāpšanā iesaistīts arī Einara un Rūtas mazais dēls Rihards, kas šoruden uzsācis skolas gaitas.

Līdz šim bija zināms, ka ekstrēmu nodarbju cienītājs ir pats Repše – viņš gan izmēģināja helikoptera vadīšanu, gan ieguva pilota licenci, gan izmēģināja palidināties «Aerodium», bet pirms vairākiem gadiem iemanījās apgāzt mašīnu, ar kuru vizināja uz interviju atbraukušu žurnālisti. Tomēr nu arī Repšes sieva beidzamos gados aizrāvusies ar kalnos kāpšanu, liecina viņas sociālajā tīklā «Facebook» ievietotās fotogrāfijas, kurās Rūta redzama alpīnista ekipējumā gan starp sniegotām virsotnēm, gan trenējoties uzkāpt pa vecu dzirnavu akmeņaino sienu tepat Latvijā.

Sponsora vairs nav

Par Repšes finanšu stāvokli, kopš viņš vairs nav valsts amatpersona un neiesniedz publiskas atskaites Valsts ieņēmumu dienestam, nav tik daudz informācijas. Tomēr izskatās, ka baņķieris un multimiljonārs Valērijs Belokoņs, kas daudzus gadus sponsorēja gan Repšes politisko darbību, gan biznesu un privātās aizraušanās, varētu būt novērsies ne tikai no ekspremjera pēdējā politprojekta – partijas «Latvijas attīstībai». Pērnā gada decembrī Rūta RaginskaRepše atbrīvota no valdes locekles amata ar Belokoņu saistītajā uzņēmumā SIA «Terra Libre», kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu projektiem Madonas novadā.