VAKARA ZIŅAS: Jānis Auzāns meditē Vācijas klosterī

No Vācijas klostera Jānis atgriezies ar sarkanu dzijas dzīpariņu ap roku, ko var dēvēt arī par veiksmes pavedienu. Savukārt uz rokas ir garīgā skolotāja Šrī Svami Višvananda dāvinātais gredzens, kas mirdz jau pa gabalu © F64

TV3 šova «Izklausies redzēts» dalībnieks mūziķis Jānis Auzāns jau trīs gadus aizraujas ar meditāciju jeb ātma krija jogu. Nupat viņš atgriezies no Vācijas klostera, kur bija devies, lai kopā ar mūkiem meditētu.

Ātma krija jogai mūziķis un uzņēmējs Jānis Auzāns pievērsies laikā, kad vadījis TV šovu «Dziedošās ģimenes»: «Lai mazinātu stresu un spētu atslēgties no darba pienākumiem un saspringtā dzīves ritma, atklāju sev meditāciju.»

Jānis divas reizes gadā dodas arī uz Vācijas klosteri, kur tieši radusies ātma krijas joga. «Klosteris atrodas kalnos. Ļoti skaistā vietā. Tas ir atvērtā tipa 21. gadsimta klosteris, kur dzīvo mūki un ir pareizticīgo baznīca. Taču man ar reliģiju ir maza saistība, es esmu pievērsies jogai. Esmu jau izgājis jogas un meditācijas apmācības. Nupat Vācijas klosterī pēc apmācībām saņēmu ātma krija jogas otro līmeni. Tagad esmu papildinājis ne tikai savas teorētiskās zināšanas, bet arī apguvu jaunus vingrojumus, kurus līdz šim nevarēju taisīt,» viņš stāsta.

Jānis ik rītu sāk ar jogu un tāpat arī noslēdz dienu. Dodoties gulēt, vispirms pusstundu meditē, sēžot lotosa pozā. «Tā ir mana atslēgšanās jeb restartēšanās, kas palīdz pie lielas fiziskas un morālas slodzes savākties. Ja slodze ir tik liela, tad arī ķermenim jādod pretī pareizs režīms. Beidzamā laikā man ir parādījusies sajūta, ka par savu veselību ir ļoti jārūpējas un sevi jāuztur labā fiziskā formā. Cenšos arī atteikties no neveselīgas pārtikas,» stāsta Jānis.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais