VAKARA ZIŅAS: Šovā "Misija Marss" tiek svinētas kāzas

Kosmosa kuģī notiek improvizēta kāzu ceremonija, kuras galvenie vaininieki ir Rolands Grīnbergs jeb Ro Grīns un Egija Akmene jeb Stone. Šim pārim vienam pret otru simpātijas radās jau šova sākumā © «Misijas Marss» arhīvs

Ir pagājušas vairāk nekā 50 dienas, kopš seši latvieši izmēģina un pārbauda, vai iepriekš nesagatavoti cilvēki spēj izturēt garo ceļu uz planētu Marss. Realitātē uz sarkano planētu jālido apmēram 200 dienu. Tieši šādu laika posmu arī sociālā eksperimenta dalībnieki plāno pavadīt kosmosa kuģim līdzīgajās telpās.

Mēģina risināt ūdens trūkuma problēmu

Šonedēļ kosmosa kuģī radušies vairāki bojājumi, ar kuriem komandai vienoti ir jātiek galā un jānodrošina sekmīgs garā ceļa turpinājums. Jau nedēļu kuģa apkalpe dzīvo bez ūdens. Nepārtraukti komandai ir jārūpējas par ūdens rezervju taupīšanu un jāatrod veidu, kā novērst lieku ūdens rezervju tērēšanu. Tieši tādēļ kuģa puiši izdomājuši, ka ir jādestilē urīns, lai nodrošinātu kuģa sakņu dārza izdzīvošanu, bet Hasia jeb Sanija Alīna Krieviņa izdomājusi, kā dabiskās vajadzības jākārto maisiņos, lai netērētu ūdeni tualetes vajadzībām. Taču visas rūpes par ūdens taupīšanu neaizēnoja lielāko notikumu uz «kosmosa kuģa» – laulību ceremoniju.

Dalībnieki salaulājas Marsa stilā

Pagājušajā nedēļas nogalē, par spīti apkārtējo neticībai, uz «kosmosa kuģa» «SKIPIS» notika laulības. Sociālā eksperimenta dalībnieki izspēlēja laulības Marsa stilā.

Galvenie dienas varoņi bija šīs nedēļas kapteinis Rolands Grīnbergs jeb Ro Grīns un Egija Akmene jeb Stone. Jau no paša eksperimenta sākuma Stone un Ro Grīns kļuvuši par labiem draugiem un tagad nolēma savas attiecības nostiprināt ar laulības saitēm Marsa stilā. Stone ar savu vedējmāti Hasiu bija parūpējušās par kleitām, bet līgavainis bija sagādājis laulību aproces. Par mācītāju šajās kāzās bija izvēlēts Marbels jeb Mārtiņš Belte.

Pēc kāzu ceremonijas visa komanda kārtīgi nosvinēja lielo notikumu un baudīja dejas visa vakara garumā.

UZZIŅAI

Sociālais eksperiments «Misija Marss» pārbauda, vai iepriekš nesagatavotam cilvēkam ir pa spēkam nokļūt līdz planētai Marss. 200 dienu – tieši tik ilgs ir lidojums, lai sasniegtu 4. planētu no Saules – Marsu.

«Misijas Marss» dalībnieki dzīvo 80 kubikmetru telpā, kurā ik dienu veic zinātniskus eksperimentus, pārvar krīzes situācijas, mācās, lai kļūtu par kvalificētiem pilotiem, kā arī mācās sadzīvot ar sešiem līdz šim nepazīstamiem cilvēkiem.

Sociālais eksperiments «Misija Marss» skatāms katru darba dienu pulksten 15.00, 20.00 un 22.00 tiešraidēs «Rīga TV24», savukārt 24 stundu tiešraide un sīkāka informācija par raidījumu un tā dalībniekiem pieejama eksperimenta mājaslapā «MisijaMarss.lv».

«Misiju Marss» atbalsta «Rīga TV24», brīvdienu žurnāls »Vakara Ziņas«, «Veselības centrs 4», kā arī Jaunās Pasaules institūts ASV (New Worlds Institute).

Svarīgākais