RECENZIJA: Motorhead - "Bad Magic"

© publicitātes

Pasaules smagās mūzikas frontē ir daži vīri, kuri šķiet nemirstīgi, piemēram, Ozijs Osborns. Neskatoties uz viņa atpazīstamību, pirmajā vietā šajā sarakstā tomēr gribētos likt Lemiju Kilmisteru, kuram šajos Ziemassvētkos apritēs jau 70 (!) gadi. Ja kāds ir lasījis par „dzelzsrīkles” Lemija gaitām, tad piekritīs, ka salīdzinājumā ar puskurlo viskija mucu un narkotiku kapsētu Lemiju, Ozijs tāds svētdienas skolas audzēknis vien ir.

Lai gan veselība jau uzdod un tās dēļ nesen nācās atcelt „Motorhead” tūri, Kilmisters par to tikai pasmejas un turpina urbt tālāk. Lūk, jaunums, jau 40 (!) gadus pastāvošo „Motorhead” pēc skaita 23. studijas albums – iepriekšējais CD „Aftershock” tika izdots pirms diviem gadiem. Kāds gaidīja, ka šis albums atšķirsies no iepriekšējiem? Protams, nē, Lemijs savus ideālus nenodod! Jāpiebilst, ka dziesmu „velna duča” vidū ir arī „The Rolling Stones” hita „Sympathy For The Devil” kaverversija, bet dziesmas „The Devil” iespēlēšanā piedalījies arī leģendārais „Queen” ģitārists Braiens Mejs. Kā ar iespējām redzēt un dzirdēt „Motorhead” koncertos? Ir varianti, jo novembrī grupa tūrēs pa Eiropu. Latviešiem tuvākie koncerti ir Berlīne (27. novembris), Stokholma (4. decembris), Helsinki (6. decembris), Londona (29. un 30. janvāris) un Prāga (18. februāris).

PAR. „Motorhead” nemaz nevar būt slikts, jo – tas ir „Motorhead”! Protams, viņu ziedu laiki bija 70. – 80. gados, taču Kilmistera izpildītais smagais rokenrols ar viņa sarūsējušo balsi trumpī neapnīk, lai arī visu albumu uzbūve ir vienāda: virkne ašu, enerģisku un smagu „zāģgabalu”, kā arī viena vai divas sirdi plosošas rokbalādes (šajā gadījumā – „Till The End”). Viss ir tā, kā tam jābūt.

PRET. Ir viena ķibele: līdz šim gandrīz visos „Motorhead” albumos ir bijusi vismaz viena tāda dziesma, kuru prasās klausīties atkal un atkal. Pat pēc daudzkārtējas „Bad Magic” noklausīšanās šajā albumā nevienu tādu pavelkošu gabalu atrast tā arī neizdevās.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais