RECENZIJA: Avicii - "Stories"

© publicitātes

Pirms pieciem gadiem zviedru dīdžejam un producentam Timam Berglingam jeb DJ Avicii bija tikai 21 gads, taču viņš jau tad sāka savu virzību slavas virsotnēs ar tādiem singliem kā „My Feelings For You”, „Seek Bromance”, „Blessed” un „Levels”, kuri pamazām, gadiem ritot, iesakņojās dīdžejmūzikas cienītāju apziņā.

Lielākos panākumus guva singls „Wake Me Up” (2012), kas izstaigājās pa prestižāko valstu topu pirmajām vietām, kā arī „Sunshine”, kopdarbs ar kolēģi Deividu Getu, kas radošajam tandēmam ļāva pat pretendēt uz „Grammy” balvu. Pēc respektablā izdevuma „Forbes” datiem, 2013. gadā DJ Avicii iekļuvis desmit pasaulē apmaksātāko dīdžeju skaitā, viņa ienākumi tika lēsti 20 miljonu dolāru apmērā. Liels pārsteigums tas nav, jo viņa debijas albums „True” (2013) pazuda no veikalu plauktiem zibens tempos, singli rindu rindās torpedēja hitparādes, turklāt DJ Avicii bija (un ir) ļoti pieprasīts arī kā savu tiešo pienākumu veicējs.

PAR. DJ Avicii lielākais pluss ir daudzpusība un veiksmīgas melodijas. „Stories” tiešām ir kā stāstu apkopojums 14 nodaļās jeb dziesmās, kuras neatkārtojas, turklāt teju katra ir ar citu vokālistu pie mikrofona. Deju mūzikas klubiem te būs diezgan daudz izmantojama repertuāra, kaut vai „Waiting For Love” (tā gluži vai apsēdusi mūsu radiostacijas), „Broken Arrows”, „True Believers” un „For A Better Day”.

PRET. Daudzpusība dažkārt zviedru dīdžejam izdara arī lāča pakalpojumu, piemēram, ko šajā ripulī dara regejiskā „Can’t Catch Me”, gandrīz vai kantrī stilā ieturētā „Trouble” un vēl pāris tizli gabali nudien nav skaidrs.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais