RECENZIJA: CD "Rainis un Aspazija Raimonda Paula dziesmās"

© publicitātes foto

Ierakstu kompānija „Mikrofona ieraksti” izdevusi unikālu dziesmu izlasi, apkopojot komponista Raimonda Paula dziesmas, kuru pamatā ir Raiņa un Aspazijas dzeja.

Albumā iekļauti dziesmu cikli, kurus izpilda Emīla Dārziņa mūzikas skolas zēnu koris un solists Jānis Sproģis, kā arī “Baltās dziesmas”, kuras izpilda bērnu ansamblis „Dzeguzīte” - daudzas no tām jau kļuvušas par latviešu mūzikas klasiku, tās dzied kori, bērnu ansambļi, solisti un izdejo pazīstami deju kolektīvi. Tāpat diskā ir tādu pazīstamu dziesmu kā “Circenīša Ziemassvētki”, „Putniņš uz zara”, “Zeltītas vasaras”, “Aicinājums” un citu pirmie ieraksti. Neparasts „izrakums” ir Latvijas Radio fonotēkā saglabātie dziedātājas Aijas Kukules ieraksti, kuros skan trīs Maestro dziesmas ar Raiņa dzeju, bet vēl lielāks atradums ir dziesma “Labā ziema”, kuru izpilda tolaik pavisam jauniņās māsas Skrides. Jāpiebilst, ka “mikrofoniešu” sērijā iepriekš jau izdoti albumi, kurās apkopotas dziesmas ar Imanta Ziedoņa un Jāņa Petera dzeju, bet tuvākajā nākotnē plānoti vēl divi jauni izdevumi.

PAR. Aija Kukule un trejmāsiņas Baiba, Linda un Lauma Skrides kā vēl pavisam mazas meitenītes – tie patiešām ir unikāli ieraksti. Žēl tikai, ka „mikrofonieši” nav papūlējušies informēt par gadu, kuros veikti ieraksti – CD nav pievienots buklets. Pēc apskatnieka internetā rastās informācijas, Kukules izpildītās „Es pati sevi vēroju”, „Ik vakaru pulkstens sit” un „Cik grūti” varētu būt datējamas ar 1985. gadu, savukārt māsu „Labā ziema” – nav ne jausmas.

 

PRET. Cik var ekspluatēt Raimondu Paulu, pieriebies! Nākamgad, 12. janvārī, Maestro apritēs 80 gadu jubileja – bail pat iedomāties, cik daudzi un kas tikai nevēlēsies pasildīt rokas uz izcilā komponista apaļās jubilejas rēķina.

Svarīgākais