RECENZIJA: Hurts - "Surrender"

© publicitātes

Lai gan britu sintīpopa duets „Hurts” pastāv tikai sešus gadus, tas paguvis jau izdot trešo studijas albumu, kā arī izkarot sev publikas simpātijas un atzinību Eiropā un arī pasaulē.

Pagājušās nedēļas nogalē jeb precīzāk 9. oktobrī oficiāli nāca klajā Teo Hačkrafta un Adama Andersona jaunākais veikums, kas, kā izskatās, ne par matu neatpaliks no saviem priekštečiem „Happiness” (2010) un „Exile” (2013), kas sabija Apvienotās Karalistes Top 10, bet varbūt pat tos pārspēs. „Hurts” darbu pie jaunā materiāla sāka uzreiz pēc izpārdotās 2013. gada koncertturnejas un turpināja to visu pagājušo gadu tik dažādās zemeslodes vietās kā Ibica, Ņujorka, Montrē, Losandželosa un Šveices Alpi. “Jaunas sejas, jaunas vietas - tās palīdzēja tapt “Surrender”. Pilsētās, kur mēs rakstījām albumu, bija augstas, zilas debesis, tā nebija Mančestra ar savu mūžīgo lietu. Mēs izbaudījām to visu pilnībā, tāpēc arī mūzika tapa viegli un nepiespiesti,” piedzīvoto atminas paši mūziķi. Jāatgādina, ka 2013. gada novembrī britu duets ar koncertu „Arēnā Rīga” un drīzumā šo joku atkārtos – „Hurts” uz arēnas skatuves dēļiem kāps 1. martā.

PAR. Apbrīnojami veiksmīgs ripulītis, šķiet, pat krietni labāks nekā divi iepriekšējie! Hačkrafts dzied viegli un nepiespiesti, bet „Hurts” sintīpops šoreiz lielākās devās bagātināts ar „dance” elementiem, kas dueta mūzikai piešķir jestrumu – it īpaši labi tas ir jūtams dziesmās „Nothing Will Be Bigger” un „Slow” (iztēle jau uzbur ainu, cik efektīgi šis gabals varētu izskatīties „dzīvajā” izpildījumā, ja to papildinātu ar iespaidīgu gaismu šovu...). Taču pati labākā dziesma nenoliedzami ir smeldzīgā „Rolling Stone” – absolūts sintīpopa šedevrs!

PRET. Apskatnieka mīļākā „Hurts” dziesma ir „Wonderful Life”, kura... atrodama iepriekšējā albumā. Jaunajā diskā neviena tik spēcīga hita nav. Turklāt neatstāj sajūta, ka „Hurts” ir traki steigušies – ne velti albumā iekļautais skaņu materiāls knapi pārsniedz pusstundu, bet beigās sasviesti pāris tādi gabali, bez kuriem te droši varēja iztikt. Pārsteidz pirmo singlu izvēle, piemēram, „Some Kind Of Heaven” nenoliedzami radiostacijām ir ļoti draudzīga dziesma, taču pilnīgs „popsis”, savukārt „Lights” vispār ir nekāda.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais