"Skyforger" izdod DVD un dodas uz Vāciju

© publicitātes

Nupat mūzikas ierakstu veikalos parādījies latvju „pagan metal” superkomandas „Skyforger” pirmais DVD ieraksts „Senprūsija Live” un būs grupai kā laba ceļamaize pirms vienas no iespaidīgākajām Eiropas koncerttūrēm tās vēsturē.

Jau šopiektdien, 16. oktobrī, „debesukalēji” uzstāsies Štutgartē, pēc tam koncerti Minhenē, Pratelnā (Šveice), Berlīnē, Frankfurtē, Sārbrikenā, Hamburgā, Oberhauzenā un Leipcigā, kā arī Vīnē (Austrija). Kā ziņo grupas menedžments, visi šie koncerti risināsies nevis nelielos klubiņos, bet lielās hallēs. Pie mums „Skyforger” būs, kā jau tas ierasts, redzami un dzirdami Lāčplēša dienā, 11. novembrī, uz skatuves Strēlnieku laukumā – koncerts būs par brīvu.

DVD "Senprūsija Live" ir apkopoti dažādi koncertu ieraksti, kas tapuši laika posmā no 2010. gada līdz 2015. gadam. Tā, piemēram, šajā diskā ir iekļautas astoņas šogad 15. maijā notikušā jaunā albuma "Senprūsija" prezentācijas koncertā "Sapņu fabrikā" spēlētās dziesmas, tostarp efektīgā „Tagad vai nekad”, tāpat arī „Melnais jātnieks”, kurā ar lielu āvu māžojās bruņinieka ietērpā ģērbtais Viesturs Barbāns, „Zem Lietuvas karogiem” ar Jonišķu vareno vīru kvartetu un citas. Noskatoties šo sadaļu, var daudz labāk saskatīt dažādo specefektu nianses, papriecāties par Alvja Bernāna ģitāras spēlētprasmi, kā arī atviegloti konstatēt, ka nevis koncertā bija uz auss uzkāpis lācis, bet Mārtiņa Tiltnieka dūdas un stabules tiešām skanēja štruntīgi. Nosacīto diska pirmo daļu noslēdz grupas jaunākais video klips „Melnās buras” – melnbalts un zvērīgs.

Savukārt DVD otrajā daļā iekļauti koncertieraksti no grupas zelta fonda - „Kurši”, „Tīreļa purvā”, „Kad Ūsiņš jāj”, „Pērkoņkalve”, „Nāves sala”, „Čūsku sieviete”, „Uz ziemeļkrastu”, „Ķēves dēls”, „Tumsā un salā” un citas. Lielākā pievienotā vērtība šai sadaļai ir tāda, ka šie ieraksti tapuši dažādos gados un dažādos festivālos, līdz ar to var novērtēt, kā latviešu folkmetālistus uzņēma, piemēram, Lietuvas populārajā festivālā „Kilkim žaibu” vai tepat pašmāju hipsterīgajā „Positivus”, ar ko atšķiras „Saldus Saule” no „Fono Cēsis” un tamlīdzīgi. Kopumā – 135 metālmūzikas un folka enerģētiski piesātinātas minūtes, kas ļaus katram „Skyforger” fanam iegrimt atmiņās par apmeklētajiem koncertiem, mēģināt atrast sevi lielajā klausītāju pūlī vai sarīkot grupas koncertu mājās, tiesa, tam ir vajadzīgas palielas „tumbas” un ekrāns. „Atskatoties uz grupas 20 pastāvēšanas gadiem, esam beidzot saņēmušies un izdevuši savu pirmo DVD. Tam par pamatu ir ņemts nofilmētais "Senprūsija" albuma prezentācijas koncerts "Sapņu fabrikā", un kā papildus materiālu pievienojām dziesmas, kas ierakstītas bija sakrājušās pēdējos piecos gados. Fani mums ir bieži prasījuši, kāpēc „Skyforger” nav nekādu video un koncertu ierakstu – tad, lūdzu, te nu beidzot būs!" tā grupas līderis Pēteris.