"Pussy Rock" debitē ar skaļu singlu

© ekrānšāviņš

Pirms pāris gadiem izveidotā latvju „hard & heavy” apvienība „Pussy Rock” debitējusi ar savu pirmo singlu "Broken String Airplane", kas ievada debijas albuma (tā darba nosaukums ir „Glory Hole”) gaidības.

Dziesmas vēstījums ir par mērķu pretinieku - personīgajām ambīcijām un cilvēku kā sava prāta un iespēju robežšķirtni. Grupā ir pieci vīri: vokālists/ģitārists Kristaps Vegners (pie TV kastes sēdētājiem viņš būs palicis atmiņā kā „T-Band” pārstāvis Vāģis kādā no daudzskaitlīgajām „OKartes skatuvēm” un „akadēmijām”), ģitāristi Normunds Brokāns un Māris Drīksna, basģitārists Rihards Rikmanis un bundzinieks Krišjānis Radziņš.

Neskatoties uz grupas paglupo nosaukumu, kas uzreiz atsauc atmiņā veselu lēveni „pusīketu”, sākot no glemroka grupas „Faster Pussycat” līdz pat popsīgajiem „Pussycat Dolls” un grūti pieskaitāmajām „Pussy Riot”, singls sanācis pārsteidzoši labs. Tas „iekrīt ausīs” ar pirmo piegājienu un pēc tam uzprasās uz atkārtotu atskaņošanu vēl un vēlreiz. Ja stilistiski, tad tas ir vecās skolas „heavy metal” ar postgrandža piesitienu un nez kāpēc uzreiz liek aizdomāties, kas notiktu, ja sakrustotu grupas „Skid Row” un „Bush”. Mīnuss – jāšaubās, vai „Pussy Rock” būs spējīgi atkārtot kaut ko līdzīgu, taču būs prieks kļūdīties, ja viņu topošajā diskā būs vēl kaut pāris tikpat elegantu rokgabalu.

„Pussy Rock” debijas singlu var noklausīties šeit

Jāpiebilst, ka singlu un arī albumu grupa rakstījusi sadarbībā ar „DFE Ierakstu studiju” un tās radošo producentu Mārtiņu Gailīti jeb Marku, grupas „Double Faced Eels” līderi. Plānots, ka „Pussy Rock” debijas albums nāks klajā vēl šogad, tāpat notiek darbs pie pirmā videoklipa filmēšanas. Vasara grupai bijusi diezgan ražīga, aizvadīti koncerti dažādās Latvijas pilsētās (Rīgā, Alūksnē, Saulkrastos, Liepājā un citur), tāpēc tagad var arī pastiprināti pievērsties studijas darbiem.