Tūristu aicina doties uz Latviju; 10 iemesli kāpēc

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Kārtējo reizi Latvijas vārds izskanējis pasaulē. Šoreiz mūsu valsts ir izvēlēta kā vieta, kur ierasties tūristiem, kas vēl ne reizi nav paviesojušies kādā no Ziemeļeiropas valstīm.

Tūristu ceļvedis un viens no ieteikmīgākajiem zīmoliem "Lonelyplanet" uzskaitījis 10 iemeslus, kāpēc tieši Latvija ir viena no vietām, kuru izvēlēties kā sava ceļojuma galamērķi.

Vecrīgā

Ceļvedī šī galvaspilsētas daļa joprojām aprakstīta, kā apbrīnas vērta un skaista vieta. Tiek norādīts, ka Vecrīgā ir ārkārtīgi skaista arhitektūra, kā arī vietas, kur mūsdienu pasaule satiekas ar senajām vērtībām. Ja vasarā Vecrīga tūristus vilina ar vietu, kur mierīgi pasēdēt kādā kafejnīcā, tad ziemā tūristus aicina stāsts par pirmo Ziemassvētku eglīti. 

Jūgendstila arhitektūra

Šķiet, ka jūgendstila arhitektūras pērlēm izlasāms teju ikkatrā tūristu ceļvedī par Latviju. Tiek norādīts, ka šī arhitektūras un mākslas stila cienītājiem nav labāka galamērķa kā Rīga. Neskatoties uz postījumiem 20.gs laikā, šeit saglabājušās aptuveni 750 jūgendstila ēkas.

Skaistas pludmales

Lai gan ceļvedī norādīts, ka pludmale droši vien ir vieta, kur vislabāk doties vasarā, tomēr arī ziemā nevajadzētu aizmirst par šīs vietas burvību. Latvijas pludmales ceļvedī aprakstītas kā ārkārtīgi sakoptas, tīras, turklāt, lai aizbrauktu uz jūrmalu nav jāmēro simtiem kilometru.

Padomju laika mantojums

Lai gan varētu likties, ka padomju laika arhitektūra nebūt nav nosaucama par stila un mākslas pērli, tomēr šī laika cienītājiem tieši Rīga ir galamērķis, kur aplūkot tā laika pieminekļus, piemēram, Zinātņu akadēmiju, Okupācijas muzejs.

Rundāles pils

Šī 18.gs celtā ēka aicina apmeklētājus gan ar baroka laika arhitektūru, gan unikālo pagalmu. Tiek uzsvērts, ka šī, iespējams, ir viena no skaistākajām baroka ēkām Eiropā.

Viduslaiku pilis

Nav noslēpums, ka Latvijā iespējams apmeklēt vairākus 13.gs arhitektūras brīnumus. Ceļvedis atklāj, ka vairākas šīs pilis ir ļoti labā stāvoklī, atvērtas apmeklētājiem.

Latvijas meži

Šajā ceļvedī norādīts, ka mežus pat var nosaukt par Latvijas sirdi. Tiek klāj aptuveni 45 % no valsts teritorijas, šeit atrodamas lietas, kas citviet aprakstītas vien grāmatās.

Gleznainās pilsētās

Lai gan lielāko tūristu uzmanību piesaista galvaspilsēta Rīga, tomēr šoreiz ceļotājiem ieteikts doties ārpus šīs pilsētās uz tādām vietām kā Cēsis, Kuldīga.

Marka Rotko centrs Daugavpilī

Lai gan šo cilvēku pazīst, kā vienu no slavenākajiem ārvalstu gleznotājiem, tomēr viņš ir dzimis Latvijā, Daugavpilī. Centrs atrodas vēsturiskā ēkā un tajā atrodami vairāki Rotko orģināldarbi.

Liepājas karaosta

Šī vieta atzīmēta tiem, kurus interesē piedzīvojumi un neparastas izjūtas. Šeit iegūstama unikālā pieredze, kura gūta cietuma kambaros.

Informācija sagatavota pēc lonelyplanet.com

Svarīgākais